Breda

Nederland
 

Een historisch hart, gecombineerd met een groot aantal winkels en levendige uitgaansgelegenheden. De Brabanders houden wel van het goede leven en dat is te zien in Breda. Door de verschillende hogescholen is het een populaire studentenstad die zich kenmerkt door de ongedwongen en gemoedelijke sfeer.

Ten tijde van carnaval is de hele stad in rep en roer. Dagenlang wordt er feest gevierd en verandert Breda in Kielegat, Prinsenbeek in Boemeldonck en Teteringen in Totdenringen. Trek je carnavalspak uit de kast en ga meehossen tussen de Brabo’s. Dat die wel van een feestje houden, is duidelijk. Het aantal café’s is enorm en iedere avond van de week kun je wel ergens terecht voor een feestje. Een groot aantal studentenverenigingen maakt het bruisende uitgaansleven onveilig en de leden zingen uit volle borst het inofficiële volkslied van Brabant, ‘Brabant’, van Guus Meeuwis mee.

Ook voor wie het uitgaansleven liever links laat liggen, is er genoeg te doen. De parken in de stad bieden een heerlijke gelegenheid om even uit te puffen in de zon, het gras of op een bankje. Pas vooral op de inhoud van je portemonnee, want Breda is een van de leukste winkelsteden van Nederland. Wie op zoek is naar een wat meer budgetvriendelijke vrijetijdsbesteding kan terecht in de omringende bossen en natuur. Als je kunt, ga dan op kamers in Breda en dompel je onder in het gezellige Brabantse studentenleven.

Algemeen

 
Aantal Musea 5.0
Aantal Bioscopen 1.0
Aantal kroegen 153.0
Studentenaantal 21423
Inwoneraantal 176401

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 4.0
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.2
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.2
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Breda

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Breda?

(19) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Breda?

(368) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Breda?

(277) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...