Rotterdam

Nederland
 

Ruim 1 miljoen inwoners binnen de regio, 599.000 inwoners binnen de stadsgrenzen, 10.500 hectare haven, 239 voetbalvelden, 3.600 cafés, bars en restaurants, 33 hotels, 150 verschillende nationaliteiten en 37.000 studenten: dat is Rotjeknor. Met de enige echte skyline van Nederland heeft Rotterdam niet voor niets de bijnaam 'Manhattan aan de Maas'.

Hoe de stad aan zo’n moderne uitstraling komt? Het centrum werd in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest. De binnenstad is nu dus een mengelmoes van oude en nieuwe gebouwen. Dit maakt dat Rotterdam anders is dan andere steden. Het is geen dorp waar alle kroegen op één plein zitten. Alles zit zigzag over de stad verspreid. Een goede manier om je weg en mensen in zo'n grote stad te leren kennen is door lid te worden van een studentenvereniging. En daar kent Rotterdam er vele van. Ook kom je vaak makkelijker aan een kamer als je lid bent van een gezelligheidsvereniging, alhoewel Rotterdam sowieso geen echte kamernood kent. De meeste studenten wonen in het centrum, Blijdorp, Noordereiland en in Kralingen, het summum op het gebied van wonen voor een student.

Een overvloed aan opleidingen
Vlakbij de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn ook veel kamers te krijgen. Aan de EUR studeren zo'n 14.500 studenten en er zijn ongeveer dertig opleidingen. De grootste hogeschool van Rotterdam is de Hogeschool Rotterdam, hieronder vallen ook de Hes, voor economische studies, en Fontys PTH. INHOLLAND, de Hogeschool voor Muziek en Theater, het EuroCollege, de Rotterdamse Mode Academie Marja van Riel, KBK Hogeschool, HBO Nederland en Schoevers zijn andere kleinere hogescholen die in de 'Maasstad' zijn gevestigd.

Algemeen

 
Aantal Musea 14.0
Aantal Bioscopen 7.0
Aantal kroegen 448.0
Studentenaantal 59408
Inwoneraantal 616260

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 4.0
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.0
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.3
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Rotterdam

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Rotterdam?

(55) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Rotterdam?

(610) opleidingen gevonden

Welke open dagen zijn er in Rotterdam?

(8) open dagen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Rotterdam?

(397) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...