Groningen

Nederland
 

Groningen heeft niet alleen de Martinitoren, maar ook de jongste inwoners van Nederland! Meer dan de helft van de Groninger bevolking is jonger dan 35 jaar en bijna 20 procent van het totaal aantal inwoners is student.

Groningen is dan ook een populaire studentenstad. Dit komt ook door de vrije sluitingstijden van de horeca; je kunt tot vroeg in de morgen doorfeesten. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het stappen.

Ienemienemutte
Groningen is in het bezit van een veelvoud aan opleidingen. De variatie van opleidingen is niet alleen groot op wo- en hbo-niveau, maar ook op mbo-niveau zijn er veel mogelijkheden. De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is met zijn 10 faculteiten, 17.872 studenten, 5.500 medewerkers, 310 hoogleraren, 3.630 eerstejaars, 3.080 afstuderenden en 254 promoties in bijna alle mogelijke universitaire studies vertegenwoordigd. Voor hbo-opleidingen moet je op de Hanzehogeschool zijn. Verdeeld over vier faculteiten zijn er meer dan zestig studierichtingen.

Introductieweek
Hoe je Groningen snel leert kennen? Daar is de KEI-week voor. Tijdens deze introductieweek 'loop' je met een groep van ongeveer tien andere eerstejaars, onder begeleiding van twee ouderejaars tal van festiviteiten af en stort je je een week in het Groningse uitgaansleven. Je maakt kennis met de verschillende studentenverenigingen, de vele voorzieningen op sportgebied en andere faciliteiten voor studenten. Door lid te worden van een Groningse studentenvereniging leer je snel veel nieuwe mensen kennen. Maar ook zonder lid te zijn kun je je hier prima vermaken in een van de 198 cafés of 9 discotheken.

De drukte van de stad even achter je laten? Buiten de stad vind je het Paterswoldse Meer, de Waddeneilanden en de bossen van Drenthe. Deze zijn allemaal goed en snel te bereiken; dat moet ook wel want voor veel studenten is een retourtje naar het thuisfront een tijdrovende en dure bezigheid. Meer dan in andere studentensteden blijven studenten in het weekend in de stad. Het uitgaansleven verandert dan wel, want in het weekend gaan ook de dorpelingen uit de omgeving uit in Groningen.

Algemeen

 
Aantal Musea 7.0
Aantal Bioscopen 4.0
Aantal kroegen 196.0
Studentenaantal 53186
Inwoneraantal 193127

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 4.3
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.4
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.3
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Groningen

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Groningen?

(22) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Groningen?

(550) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Groningen?

(368) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...