Enschede

Nederland
 

Zo’n vijftien procent van de inwoners is student in Enschede; een gezellige boel dus. De stad staat dan ook bekend als één van de leukste studentensteden van Nederland.


In en rond het Enschedese stadscentrum kun je terecht voor van alles en nog wat: van een klassiek concert tot een broodje shoarma. 's Zomers wordt de Oude Markt omzoomd door terrasjes, want het barst er van de cafés, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Verder vind je er natuurlijk gezellige winkelstraten, een muziekcentrum, schouwburg, theaters en bioscopen. Kortom: Enschede heeft het allemaal.

Je kunt er terecht voor een heel scala aan opleidingen. Alle instellingen voor hoger en wetenschappelijk onderwijs in Enschede (de Universiteit Twente, de kunstacademie AKI, de Saxion Hogeschool Enschede en het ITC) hebben bij elkaar zo'n 20.000 studenten.

Uniek in Nederland is de Campus van de Universiteit Twente. De universiteit ligt aan de rand van de stad en kent als enige onderwijsinstelling het Amerikaanse fenomeen campus. Deze vormt een zinderende woon-, werk- en leefgemeenschap van hoofdzakelijk jonge mensen. Niemand die er dus vreemd van opkijkt als er in een flat tot diep in de nacht gefeest wordt. Je kunt er bovendien de meest uiteenlopende hobby's beoefenen, lekker eten en natuurlijk goed studeren. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Een bank met geldautomaat, een giromaat, supermarkt, kapper, sport- en boekwinkel, bibliotheek, een studentenuitzendbureau en een medische en tandheelkundige dienst.Algemeen

 
Aantal Musea 2.0
Aantal Bioscopen 2.0
Aantal kroegen 104.0
Studentenaantal 25786
Inwoneraantal 158048

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 3.9
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.1
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.8
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Enschede

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Enschede?

(10) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Enschede?

(203) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Enschede?

(220) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...