Nijmegen

Nederland
 

Ieder jaar keren ze terug, mét wandelschoenen en pleister in de aanslag: tienduizenden wandelaars. Ze lopen de bekendste wandeltocht van Nederland: de Nijmeegse Vierdaagse. Minstens net zo populair zijn de feesten rondom dit evenment, de Vierdaagsefeesten. Ook wie niet wandelt, gaat uit zijn dak tijdens deze week.

In en om Nijmegen is het dan ook perfect om te wandelen. Rond de stad is veel groen en natuur te vinden, in Nijmegen zelf is genoeg te doen. In het oude stadscentrum zijn veel kroegen en discotheken. Even buiten het centrum tref je het Goffert-park waar regelmatig bekende sterren spelen.

Nijmegen telt verhoudingsgewijs heel wat studenten. Ongeveer 1 op de 8 inwoners is student. Veel studenten aan de Radboud Universiteit Nijmegen (RU) wonen bij elkaar in de buurt, in de wijk Heyendael. Het lijkt wel een beetje een campus omdat er veel voorzieningen zijn, zoals een sportcentrum, banken en een station.

Nijmegen is bij veel studenten bekend van de Batavierenrace. Deze estafetteloop van Nijmegen naar Enschede is volgens het Guinness Book of Records het grootste studentensportevenement ter wereld. Het betreft een afstand van 175 kilometer onderverdeeld in 25 etappes. Zo'n 7.000 hbo- en wo-studenten doen jaarlijks mee. De race wordt begonnen en afgesloten met twee gigantische feesten, de start op het Universitair Sportcentrum in Nijmegen en het eind op de Campus van Universiteit Twente.

Algemeen

 
Aantal Musea 3.0
Aantal Bioscopen 4.0
Aantal kroegen 151.0
Studentenaantal 40070
Inwoneraantal 165182

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 4.1
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.2
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 2.6
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Nijmegen

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Nijmegen?

(15) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Nijmegen?

(411) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Nijmegen?

(279) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...