Utrecht

Nederland
 

Utrecht is de vierde grootste stad van Nederland. Ondanks de omvang heeft de stad toch een beetje een dorps karakter. Als je het overzichtelijk wilt houden, is Utrecht dus een goede keuze.

In het centrum zijn veel historische gebouwen, winkels, restaurantjes, cafés en het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne te vinden. Uniek is de Oudegracht met zijn werven. ’s Zomers ziet het centrum zwart van de mensen die een plekje proberen te bemachtigen op één van de vele terrasjes.

Centrale ligging
Dat Utrecht een populaire studentenstad is, komt onder andere door de centrale ligging. Vanaf het Centraal Station rijden vrijwel elk kwartier treinen naar alle grote steden in Nederland. Dat is handig want het vinden van een kamer is nogal een probleem. Je komt vaak op lange wachtlijsten terecht en als je eenmaal een kamer hebt, moet je daar meestal flink voor betalen. Veel studenten wonen dan ook in buitenwijken als Lombok, Kanaleneiland en Oog in Al.

De campus
Sinds 1998 wordt er gewerkt aan een echte campus bij De Uithof, op 15 minuten fietsen van het centrum. Op het universiteitsterrein De Uithof bevinden zich veel faculteiten van de universiteit en de Hogeschool van Utrecht, het studentensportcentrum Olympos en de 1.000 nieuwe studentenwoningen inclusief een supermarkt en pizzeria. Aan opleidingen is er in Utrecht geen gebrek. De universiteit is met 25.000 studenten de grootste van Nederland. Ook herbergt Utrecht de grootste Hogeschool voor de Kunsten in Europa.

Algemeen

 
Aantal Musea 14.0
Aantal Bioscopen 5.0
Aantal kroegen 168.0
Studentenaantal 64245
Inwoneraantal 316275

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 4.3
De horecavoorzieningen in je studiestad 4.3
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 2.2
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Utrecht

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Utrecht?

(52) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Utrecht?

(519) opleidingen gevonden

Welke open dagen zijn er in Utrecht?

(43) open dagen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Utrecht?

(346) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...