Deventer

Nederland
 

Hoewel Deventer landelijk niet bekent staat als 'echte' studentenstad, is het zeker een leuke stad om je studie te volgen. Het is een van de vijf oudste steden van Nederland en daardoor heel sfeervol.

Wil je niet midden in de hectiek van een grote stad als Amsterdam wonen, maar is een dorpje op het platteland ook niets voor jou? Dan is Deventer dé middenweg!

Studeren doe je bijvoorbeeld aan Saxion Hogescholen. Deze Hogeschool biedt behalve opleidingen ook veel overige diensten, zoals sportmogelijkheden, studentenactiviteiten en een uniek project, HBO-jobservice. Als student kun je via HBO-JobService aan het werk bij diverse grote en kleinere ondernemingen. Gewoon om werkervaring op te doen of om studierelevant werk te verrichten waarvan je ook na je studie profijt kunt hebben. Altijd nuttig om tijdens je studie alvast aan je cv te werken. Een andere grote onderwijsinstelling in Deventer is de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein, de grootste agrarische hogeschool in Nederland.

Van alles te doen
Naast goede opleidingsmogelijkheden hoef je niet te zoeken als je je even iets anders wilt. Er zijn bijvoorbeeld uitstekende sportfaciliteiten en een veel kroegjes en terrassen. Er wonen veel studenten in Deventer, dus is het niet toevallig dat de stad over veel studentencafés, kroegen, eethuisjes en dansgelegenheden beschikt. Naast enkele musea, een schouwburg en bioscopen kent Deventer een aantal festivals en evenementen. Als je hier wilt gaan wonen zul je merken dat er goede en relatief betaalbare woonruimte beschikbaar is. Veel studentenkamers bevinden zich in het centrum van de stad, in fraai gerestaureerde panden. Een kamer vinden in Deventer is niet altijd makkelijk, maar in vergelijking met de grote studentensteden valt het mee.

Algemeen

 
Aantal Musea 2.0
Aantal Bioscopen 1.0
Aantal kroegen 60.0
Studentenaantal 6605
Inwoneraantal 98672

Studentenoordeel

 
De culturele voorzieningen in je studiestad 3.7
De horecavoorzieningen in je studiestad 3.8
Beschikbaarheid van woonruimte voor studenten in je studiestad 3.2
Bron: SKI database 2013

Informatie over
Deventer

Welke onderwijs-instellingen zijn er in Deventer?

(5) instellingen gevonden

Welke opleidingen kun je volgen in Deventer?

(100) opleidingen gevonden

Wat kun je worden via de opleidingen in Deventer?

(119) beroepen gevonden

Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...