3

Maastricht

Gepubliceerd op: 22-03-2010

Trajectum ad Mosam, Urbs Trajectensis en Trajectum Superius. Allemaal oude namen voor de stad Maastricht, vooral bekend van de zachte 'g' en het Vrijthof.

Deze stad ligt voor de meeste mensen niet naast de deur. Vanaf Utrecht zit je toch al gauw twee uur in de trein. Met je was ga je dus niet op en neer naar je ouders in Zwolle. Maar studeren op het ‘balkon van Europa’ is wel uniek. Je woont praktisch in België en Duitsland. Onder andere door de centrale ligging in Europa speelt de stad ook internationaal een belangrijke rol. Veel Europese instituten, zoals het Europees Instituut voor Bestuurskunde, vestigden zich reeds in Maastricht. Ook het topberaad van de Europese Raad dat in 1991 resulteerde in het Verdrag van Maastricht werd hier gehouden.

Niet alleen mensen die er een weekendje tussenuit willen, gaan naar Maastricht. De stad is ook een waar Mekka voor studenten. Er zijn zoveel horecagelegenheden dat je een heel jaar lang dagelijks in een ander eetcafé of kroeg kunt zitten. Een andere reden om voor Maastricht te kiezen, is dat de universiteit met het Probleem Gestuurd Onderwijs (PGO) werkt. Dit systeem heeft als doel de studenten zelfstandiger te laten werken.

 
Dit artikel is geplaatst in:

Reacties

Anoniem zegt:

05/03/2012 om 14:06

Als je 'twijfel' met een 'v' schrijft hoef je niet aan de Vertaalacademie te denken, hoor.

Anoniem zegt:

14/05/2011 om 14:08

wat ik zocht, bedankt

Anoniem zegt:

09/05/2011 om 16:30

Ik twijvel over de Vertaalacademie!
Woon nu in Friesland, zal mijn leven radicaal om moeten gooien als ik in Maastricht een opleiding wil volgen!
heb ik dat er voor over??

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door Melanie
Niveau Hoger Beroeps Onderijs
Woont in Geffen
Werken voor een WW! In mijn vorige blog heb ik uitgelegd dat ik via mijn collega-reisleiders te horen kreeg dat ik recht had op een WW-uitkering na de beëindiging van mijn seizoen als reisleidster. Om de WW ook daadwerkelijk te ontvangen (gedurende drie...Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...