Delft

Gepubliceerd op: 22-03-2010

Je kent ze vast wel: de blauwwitte aardewerken borden thuis of bij familie op de kast staan: Delfts blauw. Of je nu in China, Amerika of bijvoorbeeld Italië bent, de hele wereld kent ze.

Maar dat is niet het enige waar Delft om bekend staat.
Willem van Oranje ligt hier bijvoorbeeld begraven. En wat verder opvalt aan deze karakteristieke stad zijn de oude huizen en de gezelige grachtjes.

Studentenstad bij uitstek
Delft is een echte studentenstad. Het wemelt er dan ook van de studentenorganisaties en voorzieningen. Zo tref je hier bijvoorbeeld een groot sportcentrum aan waar je allerlei sporten kunt beoefenen. Er zijn ook aardig wat verenigingen. Een aantal daarvan zit aan dezelfde straat: rond etenstijd is het er een komen en gaan van studenten die voor een goedkope maaltijd in één van de mensa's komen. Nog geen kwart van de Delftse studenten is vrouw. Maar dat is niet zo vreemd gezien het grote aantal technische opleidingen. Kun jij je mannetje staan?


 
Dit artikel is geplaatst in:

Er zijn nog geen reacties op dit onderwerp.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...