2

Deventer

Gepubliceerd op: 22-03-2010

Hoewel Deventer landelijk niet bekent staat als 'echte' studentenstad, is het zeker een leuke stad om je studie te volgen. Het is een van de vijf oudste steden van Nederland en daardoor heel sfeervol.

Wil je niet midden in de hectiek van een grote stad als Amsterdam wonen, maar is een dorpje op het platteland ook niets voor jou? Dan is Deventer dé middenweg!

Studeren doe je bijvoorbeeld aan Saxion Hogescholen. Deze Hogeschool biedt behalve opleidingen ook veel overige diensten, zoals sportmogelijkheden, studentenactiviteiten en een uniek project, HBO-jobservice. Als student kun je via HBO-JobService aan het werk bij diverse grote en kleinere ondernemingen. Gewoon om werkervaring op te doen of om studierelevant werk te verrichten waarvan je ook na je studie profijt kunt hebben. Altijd nuttig om tijdens je studie alvast aan je cv te werken. Een andere grote onderwijsinstelling in Deventer is de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein, de grootste agrarische hogeschool in Nederland.

Van alles te doen
Naast goede opleidingsmogelijkheden hoef je niet te zoeken als je je even iets anders wilt. Er zijn bijvoorbeeld uitstekende sportfaciliteiten en een veel kroegjes en terrassen. Er wonen veel studenten in Deventer, dus is het niet toevallig dat de stad over veel studentencafés, kroegen, eethuisjes en dansgelegenheden beschikt. Naast enkele musea, een schouwburg en bioscopen kent Deventer een aantal festivals en evenementen. Als je hier wilt gaan wonen zul je merken dat er goede en relatief betaalbare woonruimte beschikbaar is. Veel studentenkamers bevinden zich in het centrum van de stad, in fraai gerestaureerde panden. Een kamer vinden in Deventer is niet altijd makkelijk, maar in vergelijking met de grote studentensteden valt het reuze mee.

 
Dit artikel is geplaatst in:

Reacties

Anoniem zegt:

07/04/2012 om 18:10

Ik wil graag meer informatie krijgen over het mbo niveau in deventer. want ik ben een arubaan en wil graag een opleiding van een mbo niveau volgen, wie kan mij hier helpen?

Anoniem zegt:

29/07/2010 om 22:09

Ik woon zelf al heel lang in Deventer en ga hier volgend jaar ook studeren. Ik vind het geen studentenstad want er is heel weinig georganiseerd voor studenten. De enige studentenverenigingen die er zijn verdwijnen en er komen geen nieuwe. Het zou leuk zijn als er meer studenten zouden zijn en wij er zelf een studentenstad van gaan maken.

Laat een reactie achter

Registreer of log in om te reageren.
Geschreven door TKMST Media
Niveau onbekend
Woont in onbekend
Je vmbo-diploma (bijna) in je pocket? Het is nu of nooit! Word de onmisbare schakel in transport en logistiek. Kies na je vmbo voor een leertraject. Vier dagen werken, één dag naar school. Klinkt lekker toch?Meld je snel aan  Lees blog post
Login
Close
Log in of maak een profiel aan
Mijn algemene gegevens
Mijn profiel & voorkeuren voor opleidingen
Mijn favorieten
Mijn brochures
Mijn blogs
Close
Brochures
Close
Open dagen
TODO :: Order subscription form here...