Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. Dit is helaas bij ons niet bekend. Vind jouw opleiding in de TKMST Studiezoekmachine!


Ga naar studiezoekmachine

AOT - techniek - hbo bachelor


Algemene informatie
De hbo-opleiding AOT-Techniek (Algemene Operationele Technologie) is een combinatie van werktuigbouwkunde, bouwkunde en elektrotechniek. Tijdens de opleiding AOT-techniek leer je hoe je technische systemen opstelt en onderhoudt. Daarnaast leer je productieprocessen te begrijpen en te beheren.
Studieopbouw
Aan het begin van de studie AOT-Techniek krijg je te maken met een verscheidenheid aan vakken, van werktuigbouwkunde tot natuurkunde. In de loop van de studie ga je je specialiseren. Je kunt uit verschillende afstudeerrichtingen kiezen, onder andere baggertechnologie, energietechnologie, installatietechniek, gas-en petroleumwinning en haven- en transport logistiek. Per Hogeschool verschillen de afstudeerrichtingen. Tijdens een stagegedeelte wordt geleerd hoe de diverse technieken in de praktijk werken.
Vakken
Toelatingseisen
mts-diploma met hbo-doorstroomcertificaat.
Profielen havo: N&G met natuurkunde of nl&t en N&T.
Profielen vwo: N&G met natuurkunde of nl&t, N&T, E&M met natuurkunde.
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de hbo-opleiding AOT-Techniek kun je als Operationeel ingenieur (ing.) aan de slag in de voedings- en genotsmiddelenindustrie, in de zuivelindustrie en bij productiebedrijven (als procesbegeleider of ontwikkelaar van nieuwe technieken). Ook de chemische en petrochemische industrie, energie- en waterwinningsbedrijven (ten behoeve van transport, onderhoud, vernieuwing) behoren tot mogelijke werkgebieden. Daarnaast komen afgestudeerde AOT-ers bij ingenieursbureaus of in andere technische of commerciële functies terecht (als ontwerper of adviseur).
Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven. Kijk voor meer informatie over de energiesector op WATT? - werken in de energie.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.