Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Journalistiek - hbo bachelor


Algemene informatie
De opleiding journalistiek leidt op tot allround journalist bij dagbladen, tijdschriften, radio, televisie en digitale journalistieke media. Je bent de verbindende schakel tussen de informatie en de lezer, kijker of luisteraar. Op een zo objectief mogelijke manier selecteer je en presenteer je de informatie. Tijdens de opleiding leer je hoe je informatie verzamelt, een artikelenreeks, sfeerrapportage of nieuwsbericht schrijft, en hoe je een radio- of televisie-uitzending maakt. Je krijgt in de opleiding veel praktische vaardigheden aangeleerd.
Vakken:
Onder andere:
Toelatingseisen
Profielen havo: C&M, E&M, N&G, N&T
Profielen vwo: C&M, E&M, N&G, N&T
mbo-diploma
Toekomstmogelijkheden
Na afronding kom je terecht in journalistieke functies bij kranten, tijdschriften, radio en televisie. Voor overige afstudeerrichtingen kun je een baan vinden als voorlichter of PR-medewerker bij instellingen of bedrijven. Het is op het moment niet makkelijk een vaste baan in dienstverband te krijgen. Velen zijn dan ook genoodzaakt als freelancer te werken.
Duur
NL: 4 jaar / BE: 3 jaar