Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Film & televisie - hbo bachelor


Algemene informatie
De brede opleiding Film & televisie bereidt studenten voor om op hoog professioneel niveau een bijdrage te leveren aan film-, televisie- en interactieve multimediaproducties.
De opleiding is breed in die zin dat je je kunt oriënteren op en specialiseren in een negental studierichtingen. Anderzijds is de opleiding specialistisch; in de televisie- en filmwereld werken minder generalisten, maar vooral specialisten die functioneren binnen een team.
Afstudeerrichtingen zijn:
Je werkt afwisselend in teams aan gezamenlijke projecten en meer individueel om je vakmatig en artistiek te ontwikkelen. Artistieke vorming is de basis van het onderwijs. Daarnaast echter wordt je voorbereid op de commerciële aspecten van film en televisie.
Vakken
Filmgeschiedenis, filmanalyse, filosofie, kunstgeschiedenis, montage, cultuurgeschiedenis en veel vakken die zijn gerelateerd aan de gekozen studierichting.
Toelatingseisen
Havo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
Mbo: diploma, niveau 4
Toekomstmogelijkheden
De meeste afgestudeerden vinden direct werk binnen het eigen vakgebied. Banen die binnen je bereik liggen, zijn sterk afhankelijk van de gekozen studierichting. Een aantal voorbeelden: regisseur, scenarioschrijver, cameraman, productieleider, geluidstechnicus, decorontwerper.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.