Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Vormgeving - hbo bachelor


Algemene informatie
De HBO opleiding vormgeving is er voor mensen met gevoel voor ontwerp en creativiteit. Als eigentijdse vormgever ontwerp je de presentatie van voorwerpen, ruimte of informatie. Dat kan zijn voor boeken, kranten en tijdschriften maar ook voor het internet, voor producten en voor kleding, voor televisie en video, voor ruimtelijke vormgeving of voor tentoonstellingen. De opdrachtgever geeft de vraag of de kwestie aan en de vormgever zoekt er een passende vorm bij.
In de opleiding Vormgeving maak je kennis met de eisen en mogelijkheden van de verschillende media. Daarbij komen alle aspecten van vormgeving aan de orde: van concept tot techniek en van cultuur tot esthetiek. Het technische aspect ontwikkel je door vakken als tekenen, fotografie en beeldontwerp.
Programma Opleiding Vormgeving
Vakken
Toelatingseisen
In de toelatingsprocedure wordt beoordeeld of de student voldoende artistieke capaciteiten en inzicht heeft om de studie met succes te kunnen volgen.
Toekomstmogelijkheden
Afgestudeerden vinden werk bij uitgeverijen, reclame- en ontwerpbureaus en bij verschillende media, afhankelijk van de gevolgde studierichting. Veel afgestudeerden beginnen een eigen zaak of gaan als freelancer aan de slag.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.