Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. Dit is helaas bij ons niet bekend. Vind jouw opleiding in de TKMST Studiezoekmachine!


Ga naar studiezoekmachine

Lifestyle - hbo bachelor


Algemene informatie
De opleiding Lifestyle leidt je op tot lifestyle adviseur en brengt je kennis en vaardigheden bij met betrekking tot de inrichting van de leefomgeving van de mens. Daarbij werk je binnen- maar ook buitenshuis; het werkvlak reikt van woning tot kleding, bloemen, planten en tuin en muziek.
Als afgestudeerde kun je zelfstandig deskundig advies verstrekken over de mogelijkheden bij het inrichten van een leefomgeving. Elementen van architectuur en styling zijn de bouwstenen die je hierbij gebruikt. Harmonie is het doel, te bereiken door kennis, inzicht, ervaring, emotie en intuïtie.
De opleiding is georganiseerd volgens het Kosmos-model. Dat betekent dat de vaardigheden die je na het doorlopen van de opleiding beheerst, centraal staan. Stap voor stap verdiep en verbreed je je kennis waardoor je geleidelijk je eigen visie ontwikkelt. De zes fasen waarin het programma is opgedeeld, zijn: Kennisverwerving en oriëntatie, Ontwerp en uitvoering, Sfeer en design, Mens en omgeving, Onderneming en adviseur, Specialisatie en afstemming. De opgedane kennis zet je al vanaf het eerste jaar in bij praktijkopdrachten, practica en (later) bij stages. Je sluit de opleiding af met een afstudeeropdracht.
Vakken Lifestyle
Toelatingseisen
Toekomstmogelijkheden
Na het voltooien van deze opleiding kun je aan de slag als ontwerper, als verkoper, als journalist voor lifestylebladen, als medewerker voor een architectenbureau, als inkoper, marketeer et cetera. Er zijn veel functies mogelijk, zolang ze maar lifestyle-gericht zijn.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.