Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina


Bekijk hier de meest recente informatie

International Event Management - hbo bachelor


Algemene informatie
Als student International Event Management word je opgeleid tot een all round manager. Je specialiseert je tot een slagvaardig projectmanager in de bruisende Evenementen Industrie. Of je nu wordt ingezet tijdens feesten, sportfestijnen, een wereldconferentie of (mega) beurzen, als Evenementen Manager ben je met duizend en een dingen bezig.
Als Evenementen Manager kun je bedenken, organiseren, plannen, verkopen, mensen motiveren en aansturen en heb je financieel inzicht. Je bent letterlijk van alle markten thuis en weet een evenement in een marketingconcept te gieten. Daarnaast kun je doelgroepen onderscheiden en leer je rekening houden met culturele verschillen. Je ontwikkelt een multidisciplinaire kijk op zaken. Bovendien ben je een team player bij uitstek en schroom je niet zelf de mouwen op te stropen. Je bent stressbestendig, vriendelijk en creatief. Een Evenementen Manager "zeurt" nooit, hij of zij zoekt altijd oplossingen.
De studie bestaat uit een propedeutisch jaar en een hoofdfase. Je volgt tijdens je studie specifieke vakken als Beursmanagement, Conference Management en Special Events. Daarnaast volg je vakken als bijvoorbeeld Marketing, On-line Marketing, Management & Communicatie I, II, III, en IV Sales, Recht, Cross Cultural Management en Personeelsmanagement. Het spreekt verder voor zich dat alle projecten die je gaat uitvoeren in het teken staan van Evenementen.
Toelatingseisen
Indien je niet over een afgeronde vooropleiding beschikt is het altijd mogelijk om een toelatingstest te doen. Dan bestaat de kans dat je alsnog wordt toegelaten.
Toekomstmogelijkheden
Na het afronden van deze opleiding kan natuurlijk ook direct aan de slag na deze opleiding. Je kunt dan gaan werken als organisator van beurzen en congressen, organisator van concerten en evenementen, marketing manager, voorlichter, sponsorwerver, marketeer of projectmanager. Uiteraard kun je ook doorstuderen op masterniveau.
Duur
Versneld & begeleid: 2 jaar en 8 maanden