Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina


Bekijk hier de meest recente informatie

International Hotel & Hospitality Management - hbo bachelor


Algemene informatie
Of je nu in binnenland of buitenland in een hotel werkt, als hotelmanager leer je omgaan met een internationaal publiek. Ontelbare hotels en ressorts bieden dagelijks onderdak aan evenzoveel bezoekers. Mensen die op reis zijn, een evenement bezoeken of een zakenbijeenkomst houden. Voor een loopbaan in de hotelwereld moet je heel wat in huis hebben. Je streeft alleen maar naar het beste voor je gasten. Kwaliteit en tevreden klanten zijn belangrijk voor jou. Jij als hotelmanager bent daar verantwoordelijk voor. Aangezien de wereld steeds kleiner wordt, door een verenigd Europa en bedrijven met buitenlandse vestigingen, stap je in een afwisselende baan met veel uitdagingen en verantwoordelijkheden.
Tijdens deze opleiding leer je alle aspecten van het vak kennen en zul je worden op geleid tot een stevige manager in deze branche. Vakken en projecten De studie bestaat uit een propedeutisch eerste jaar en een hoofdfase. Je volgt tijdens je studie vakken zoals Hotel Management, Facility Management, Food & Beverage, Serveren, Restaurantbedrijfskunde en Sociale Hygiëne.
Daarnaast volg je vakken als Marketing, Management & Organisatie, Bedrijfskunde, Communicatie en Personeelsmanagement. Tevens wordt lesgegeven in de vakken Resort-management en International Hotel Management. Binnen deze studie krijgt de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden alle aandacht. Je zult regelmatig presentaties houden, papers en verslagen schrijven. Engels is een verplicht vak. Een tweede vreemde taal is geen must, maar is wel als keuzevak te volgen. De projecten die je gaat uitvoeren staan natuurlijk in het teken van hotelmanagement. Na acht intensieve lessen wordt je zes weken in de praktijk losgelaten. In een korte stage leer je de operationele aspecten van het beroep. In de daarop volgende stages bekwaam je jezelf in de management kanten.
Toelatingseisen
Havo-profielen: alle profielen
Vwo-profielen: alle profielen
Mbo-diploma of vergelijkbaar
Indien je niet over een afgeronde vooropleiding beschikt is het altijd mogelijk om een toelatingstest te doen. Dan bestaat de kans dat je alsnog wordt toegelaten.
Toekomstmogelijkheden
Met de opleiding International Hotel & Hospitality Management kun je gaan werken bij hotels, resorts, restaurants, cateringbedrijven en recreatieparken in binnen- of buitenland. Je kan aan de slag als Food & beverage manager, Roomsdivision manager, Frontoffice manager, Banquet manager, Financial controller, Salesmanager of Marketing manager.
Duur
Deze opleiding duurt 2 jaar.