Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina


Bekijk hier de meest recente informatie

Bedrijfskunde - wo bachelor


Algemene informatie
Tijdens de Bachelor Bedrijfskunde komen alle aspecten van ondernemen, organiseren en bedrijfsvoering aan bod. Deze studie integreert kennis uit een veelheid van andere vakgebieden en is een veelzijdige, gevarieerde opleiding waarmee je vele mogelijkheden hebt in het bedrijfsleven en bij overheden.
Na je bachelordiploma heb je het algemene deel van de studie doorlopen. De specialisatie volgt daarna. Naast onderwijs in college-vorm, zul je veel aan het werk zijn in groepjes waarbij je (praktijk)opdrachten uitvoert en onderzoeken doet. Ook is het mogelijk om een deel van de studie in te vullen met vakken van andere universiteiten (in het buitenland). Aan de universiteiten van Rotterdam en Groningen worden verschillende programma’s gevolgd en zijn er verschillende (keuze)mogelijkheden.
Als bedrijfskundige heb je een goed algemeen inzicht in organisaties en in het management daarachter. Door je specialisatie op een bepaald terrein, zoals marketing of human resource management, ben je een generalist met een specialisme. Je uiteindelijke werkkring zal sterk afhangen van de specialisatie die je kiest en kan variëren van de IT-branche tot onderzoeksfuncties tot financiën tot verkoop.
Vakken Bedrijfskunde
Toelatingseisen
Vwo-profielen: C&M met wiskunde A of B, E&M, N&G, N&T
De toelatingseisen kunnen per universiteit verschillen.
Toekomstmogelijkheden
De meeste afgestudeerde bedrijfskundigen vinden binnen enkele maanden een baan in de gewenste richting en op niveau, bijvoorbeeld in de commerciële dienstverlening of in de industrie. Je kunt bij veel bedrijven en in veel verschillende functies terecht komen.
Duur
Deze opleiding duurt 3 jaar.