Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Psychologie - wo bachelor


Algemene informatie
Iedere mens heeft bepaalde eigenschappen: universele eigenschappen zoals het denkvermogen, waarnemingsvermogen en het vermogen om gevoelens te uiten, en specifieke eigenschappen die je van thuis mee krijgt. Deze eigenschappen en het daarbij behorende gedrag worden door de psychologie onderzocht. Hoe gebeurt het bijvoorbeeld dat mensen zich in een groep anders gedragen dan wanneer ze alleen zijn? Welke processen zorgen ervoor dat we anders gaan denken en voelen? En hoe kan gedrag worden beïnvloed en veranderd? Bij de verschillende instellingen die de opleiding aanbieden, kunnen het accent en de afstudeerrichtingen verschillen.
Vakken Psychologie
Toelatingseisen
Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T
Toekomstmogelijkheden
Als afgestudeerde heb je toegang tot de masteropleiding Psychologie en een aantal aanverwante masters, zoals Algemene sociale wetenschappen. Maar je kunt natuurlijk na je bachelor al direct aan de slag. Je vindt afgestudeerden op zeer uiteenlopende terreinen: in de geestelijke gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs. Ze werken als psycholoog, als (patiënt)begeleider of beleidsmedewerker. Psychologen kunnen in dienst zijn van een grotere organisatie maar er zijn ook veel psychologen die zich zelfstandig vestigen.
Duur
Deze opleiding duurt 3 jaar.