Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. Dit is helaas bij ons niet bekend. Vind jouw opleiding in de TKMST Studiezoekmachine!


Ga naar studiezoekmachine

Koninklijke militaire academie (KMA) - hbo bachelor


Algemene informatie
Een officier bij de landmacht is als vakman, leider en manager direct verantwoordelijk voor een groep militairen van ongeveer 30 personen. Je werkt op het niveau van hoger leidinggevend kader.
Opbouw opleiding Koninklijke Militaire Academie
Je krijgt vakken zoals bedrijfsvoering, recht, ethiek, personeelsmanagement, Engels, internationale betrekkingen, leiderschap en management, en het primair militaire proces. Je begint met de Algemene Militaire Opleiding (AMO) waar je alle militaire basisvaardigheden leert zoals schieten, exercitie en kaartlezen. Vervolgens leer je in de algemene kader opleiding hoe je leiding moet geven aan een groep. Je krijgt kleine en grote opdrachten die je samen met je groepsgenoten moet uitvoeren. Soms onder stevige tijdsdruk. Begrippen als commandovoeringsprocedures en bevelvoering staan hierbij centraal. Na deze basisopleiding begint de algemene luitenantsopleiding die een officier van je maakt. De nadruk ligt op zelfstandigheid en het uitdiepen van leiderschapskwaliteiten.
Toelatingseisen
Havo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T Vwo-profielen: C&M, E&M, N&G, N&T Havo-diploma Vwo-diploma Hbo-opleiding Wo-opleiding Je hebt de Nederlandse nationaliteit. Je leeftijd ligt tussen de 17 en 32 jaar. Je bent gezond van geest en lichaam. Je bent bereid uitgezonden te worden. Afhankelijk van je vooropleiding zijn er vrijstellingen mogelijk.
Toekomstmogelijkheden
Werken: Je werkt als officier in Nederland maar ook regelmatig in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens uitzending. Je levert een bijdrage aan vrede en veiligheid. Je kunt worden ingezet voor verdedigingstaken, maar ook bij rampenbestrijding en humanitaire hulp. Doorstuderen: Na je aanstelling kun je opleidingen volgen voor de functie die je uitoefent of extra opleidingen voor andere vaardigheden. Je kunt diploma’s behalen die ook in de burgermaatschappij waarde hebben.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.