Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina

Audiologie - hbo bachelor


Algemene informatie
De hbo-opleiding Audiologie staat in het teken van exacte wetenschap, paramedische zorg en hoogwaardige techniek. Deze leer je aan te wenden ten behoeve van (de revalidatie van en onderzoek bij) slechthorenden. Je moet dus gevoel hebben voor techniek, maar je moet ook met mensen kunnen werken. Het eerste studiejaar maak je kennis met het vakgebied door het volgen van basisvakken, zoals wiskunde, beroepsmatig patiëntgericht handelen en medische technieken. In het tweede, derde en vierde studiejaar ga je vrij praktisch aan de slag ter voorbereiding op je toekomstige beroep. Je volgt college, maar werkt ook veel (in groepen) aan practica. Je volgt meerdere stages en besluit uiteindelijk de opleiding met een praktijkonderzoek.
Een audioloog is een specialist op het gebied van gecompliceerde oor- en hoorproblemen. Een audioloog werkt intensief samen met logopedisten en KNO-artsen, maatschappelijk werkers en psychologen.
Vakken
Toelatingseisen
Havo-profielen: alle profielen
Vwo-profielen: alle profielen
Mbo: diploma, niveau 4
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de hbo-opleiding Audiologie kun je terecht bij een audiologisch centrum, een audicienbedrijf, een school voor doven of slechthorenden, een arbodienst of akoestisch adviesbureau.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.