Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Allround Grimeur - mbo niveau 4


Algemene informatie
Heb je altijd al in de showbusiness willen werken? Dan is dit je kans! Tijdens de opleiding tot Allround grimeur leer je pruiken om maat te maken en speciale make-up aan te brengen. Daanraast word je ook opgeleid tot kapper en leer je water allemaal komt kijken bij het runnen van een eigen bedrijf, zoals bedrijfsvoering, boekhouding en public relations.
Als allround grimeur werk je achter de schermen in het theater of bij film/televisieproducties. Je leest het script van de voorstelling, film of uitzending en leeft je in. Daarna bepaal je welke make-up en kleuren je gaat gebruiken en hoe je acteurs gaat schminken. Je verfraait gezichten of metamorfoseert deze door littekens of verwondingen aan te brengen. Je bent ook kapper en maakt pruiken op maat voor acteurs. Je overlegt met de regisseur, kostuumontwerper, lichtontwerper, fotograaf en met acteurs. Als grimmeur werk je op locatie en in een atelier. Je hebt wisselende werktijden en maakt soms lange dagen.
Vakken Allround grimeur
BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.
Toelatingseisen
Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de opleiding tot Allround grimeur beginnen de meesten voor zichzelf als zelfstandig ondernemer, zonder personeel. Je komt te werken (free-lance) voor filmmaatschappijen, televisieomroepen en theaterproducties.
Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.