Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina

Architectuur en interieurvormgeving - hbo bachelor


Algemene informatie
De HBO Bachelor Architectuur is gericht op het verwerken van theoretische kennis, het ontwikkelen van creatieve vaardigheden en het initiëren van een onderzoekende houding.
Studieopbouw Architectuur
In de eerste semesters van de bacheloropleiding Architectuur staat orientatie centraal. Vanaf het derde semester wordt het architechtonisch ontwerpen vanuit meerdere invalshoeken benaderd: architectuur en cultuur, architectuur en stedelijkheid, architectuur en bouwen. In het zesde semester sluit je de bachelorstudie af met een bachelorproef waarin je aantoont dat je op een kritische manier kan omgaan met een complexe ontwerpopgave.
Toelatingseisen
Toekomstmogelijkheden
Met het bachelordiploma bachelor Architectuur op zak studeer je in principe verder om het masterdiploma Architectuur te behalen. Met dit diploma kan je in alle staten van de EU het beroep van architect uitoefenen.
Na afronding van de masteropleiding Architectuur kan je zelfstandig architect worden, werken bij de overheid, of meewerken in een architectenpraktijk, een uitvoeringsbureau, een bouwbedrijf of bij een projectontwikkelaar.
Duur
Deze opleiding duurt 4 jaar.