Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Analist Laboratorium - mbo niveau 4


Algemene informatie
Ben je nieuwsgierig aangelegd en onderzoek je graag dingen? Misschien is de opleiding tot Analist Laboratoriumdan iets voor jou! Tijdens de opleiding tot Analist Laboratorium leer je alles over het werken in een laboratorium. Je leert hoe je analyses en onderzoek uitvoert en hoe je omgaat met geavanceerde apparaten en gevaarlijke stoffen.
Uitstroomrichtingen Analist Laboratorium
Het beroep
Als analist werk je in een laboratorium in ziekenhuizen, in de voedingsmiddelenindustrie, op universiteiten en bij onderzoeksinstellingen. De ene analist houdt zich bezig met het kweken van bacteriën om zo te ontdekken wat voor ziekte iemand heeft, de ander bepaalt de sterkte van een nieuw soort autobumper of bekijkt de kwaliteit van het slootwater in een woonwijk. Als je in het ziekenhuis of op een school werkt, kom je vaak met patiënten of leerlingen in contact. Als analist moet je goed met mensen om kunnen gaan. Ook moet je goed kunnen plannen en inschatten welke werkzaamheden je zelf uit kan voeren en waarvoor je hulp in moet roepen.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toelatingseisen
Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.
Toekomstmogelijkheden
Na afronding van de opleiding tot Analist Laboratorium kun je aan de slag in allerlei sectoren en industrieën, van scholen en onderzoeksinstellingen, tot de voedingsindustrie en de metaalindustrie. Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld door een aanverwante hbo-opleiding te volgen.
Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.