Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina. Het kan zijn dat deze opleiding niet meer wordt aangeboden óf van naam is veranderd. We hebben wel aanverwante informatie gevonden!


Bekijk relevante pagina's

Filmacteur - mbo niveau 4


Algemene informatie
De opleiding Filmacteur is de enige opleiding in Nederland waar je leert acteren voor de camera. Dat is anders dan spelen op toneel, want er zijn geen toeschouwers, de camera registreert nuances en het kan altijd opnieuw als het moet. Het grootste verschil: je kunt het terugkijken, evalueren, en het beeld en geluid worden nog bewerkt en gemonteerd.
De opleiding
Het eerste jaar van de opleiding is een oriëntatiejaar. Er wordt veel aandacht besteed aan je spel, stem, taal, lichaam en theorie. In het tweede jaar ga je jouw camerabewustzijn verder uitdiepen en leer je regisseerbaar te zijn. Ook verwerf je de eerste stages. In het derde jaar volg je workshops van gastdocenten en loop je weer stage. Je speelt dan bijvoorbeeld in een speelfilm, dramaserie, soap, commercial, bedrijfsfilm en/of eindexamenfilm. In elk leerjaar zijn er samenwerkingsprojecten met studenten van andere opleidingen. Hierdoor krijg je inzicht in wat er bij een AV-productie komt kijken en word je een echte teamspeler. Tijdens de opleiding kun je je kennis verbreden of verdiepen door het volgen van keuzedelen. Voor de opleiding Filmacteur zijn dit bijvoorbeeld Trainingsacteren en Stemacteren. Hiermee kun je je onderscheiden.
Toelatingseisen
Minimaal vmbo kb
Toekomstmogelijkheden
Met de opleiding Filmacteur kun je werk vinden in de film- of tv-industrie. Je kunt ook werken als trainingsacteur voor overheidsinstellingen, in bedrijfsfilms spelen, films nasynchroniseren, radiocommercials inspreken of zelfs presentator worden. Alles hangt af van de verbreding van je mogelijkheden tijdens de opleiding.
Duur
Deze opleiding duurt 3 jaar.