Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina


Bekijk hier de meest recente informatie

Amsterdam


Amsterdam is met ruim 745.000 inwoners de hoofdstad van ons kikkerlandje. Ook al lijkt het in de ogen van veel eerstejaars een onoverzichtelijke metropool, vergeleken bij Londen, Berlijn en Parijs heeft het de sfeer van een dorp. Amsterdam heeft alle voordelen die een grote stad kan bieden. De stad is erg veelzijdig en bruist niet alleen economisch, maar ook op cultureel en artistiek gebied. Het uitgaansleven gaat er vierentwintig uur per dag door. Als je er een tijd woont, ontdek je dat er meer is dan het Leidseplein, de Wallen, de Dam en de Kalverstraat. Bijvoorbeeld de Jordaan, met zijn vele tweedehands winkeltjes en gezellige cafeetjes, of de kroegen buiten het centrum, waar niet zo veel toeristen komen.
Populaire studentenstad
Amsterdam is al jaren de populairste studentenstad van Nederland. Er zijn dan ook tal van onderwijsinstellingen. Met twee universiteiten; de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU), kun je alle kanten op wat betreft universitaire opleidingen. Ook voor hbo-studenten is er keus genoeg. De Hogeschool van Amsterdam biedt ruim zeventig opleidingen aan. Voor een hbo-opleiding gericht op economie kun je naar de HES. Verder is er de Hogeschool INHOLLAND en zijn er twee hogescholen voor kunstzinnige beroepen; de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Gerrit Rietveld Academie.
Wonen in het centrum of net daarbuiten?
Een betaalbare kamer in het centrum vinden is erg moeilijk. Toch wonen de meeste studenten wel binnen de ring. Een andere bekende studentenwoonplaats is Uilenstede in Amstelveen. Lid worden van een van de gezelligheids- of sportverenigingen helpt je niet alleen veel mensen te leren kennen, maar vaak ook sneller aan een kamer.