Je bent terechtgekomen op een TKMST-archief pagina


Bekijk hier de meest recente informatie

Utrecht


Utrecht is de vierde grootste stad van Nederland. Ondanks de omvang heeft de stad toch een beetje een dorps karakter. Als je het overzichtelijk wilt houden, is Utrecht dus een goede keuze. In het centrum zijn veel historische gebouwen, winkels, restaurantjes, cafés en het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne te vinden. Uniek is de Oudegracht met zijn werven. ’s Zomers ziet het centrum zwart van de mensen die een plekje proberen te bemachtigen op één van de vele terrasjes.
Centrale ligging
Dat Utrecht een populaire studentenstad is, komt onder andere door de centrale ligging. Vanaf het Centraal Station rijden vrijwel elk kwartier treinen naar alle grote steden in Nederland. Dat is handig want het vinden van een kamer is nogal een probleem. Je komt vaak op lange wachtlijsten terecht en als je eenmaal een kamer hebt, moet je daar meestal flink voor betalen. Veel studenten wonen dan ook in buitenwijken als Lombok, Kanaleneiland en Oog in Al.
De campus
Sinds 1998 wordt er gewerkt aan een echte campus bij De Uithof, op 15 minuten fietsen van het centrum. Op het universiteitsterrein De Uithof bevinden zich veel faculteiten van de universiteit en de Hogeschool van Utrecht, het studentensportcentrum Olympos en de 1.000 nieuwe studentenwoningen inclusief een supermarkt en pizzeria. Aan opleidingen is er in Utrecht geen gebrek. De universiteit is met 25.000 studenten de grootste van Nederland. Ook herbergt Utrecht de grootste Hogeschool voor de Kunsten in Europa.