TKMST | 24 uur vasten voor voor kinderen in Afghanistan!

24 uur vasten voor voor kinderen in Afghanistan!

Wil jij iets doen aan hongersnood elders in de wereld? Doe samen met je klas en je school mee aan de Zip Your Lip sponsoractie en laat je eten een hele dag lang staan ten behoeve van kinderen en gezinnen die honger lijden! Haal samen met je klasgenoten en je school geld op waarmee hongerlijdende gezinnen in Afghanistan gevoed kunnen worden. Voor elke 21 euro die jullie ophalen, kan zo’n gezin een week eten!

Een uitstekend initiatief!

Helaas is het nog steeds zo dat kinderen én volwassenen op verschillende plekken op in de wereld met honger naar bed gaan. Zo ook in Afghanistan, waar vanwege aanhoudende droogte er weinig voedsel is. Jij kunt daar met jouw klasgenoten en jouw school wat aan doen! Start samen een initiatief op de website van de Zip Your Lip sponsoractie en nodig mensen uit om jullie te sponsoren. Zo kunnen zij samen met jou iets doen aan het voedseltekort in Afghanistan. Met het geld wat jullie ophalen kunnen niet alleen voedselpakketen worden uitgedeeld, maar ook zadenpakketen voor een toekomstige oogst. Daarnaast wordt ouders van hongerige kinderen geleerd hoe ze ondanks de droogte met deze zaden tóch gezond voedsel kunnen verbouwen en oogsten. Zo hoeven ze na het volgende oogstseizoen geen honger meer te leiden en hebben ze gevarieerd en gezond eten. Een uitstekend initiatief dus om je voor in te zetten!

Honger voor honger

Bijzonder aan de Zip Your Lip sponsoractie is niet alleen dat je geld ophaalt om de honger in Afghanistan te bestrijden, maar ook dat je dit doet door zelf een hongergevoel te ervaren. Je kiest namelijk een dag uit waarop je vast: 24 uur lang mag je niets eten en enkel water en thee zonder suiker, honing of zoetjes drinken. Het is even doorbijten, maar wel erg toepasselijk en je doet het voor een goed doel!

Meld je aan!

Doe jij ook mee? Meld je school dan aan op de website van de Zip Your Lip sponsoractie. Iedere leerling die deelneemt kan een persoonlijk profiel aanmaken en zich aansluiten bij het initiatief van de school. Gedaan? Dan is het tijd om mensen uit te nodigen om je te sponsoren! Probeer zoveel mogelijk mensen te overtuigen om een bijdrage te leveren, want voor iedere 21 euro die jullie ophalen hoeft een gezin Afghanistan een week lang geen honger te lijden. Aandacht trekken voor jullie initiatief hoeven jullie niet helemaal alleen te doen. Organisator van de actie World Vision komt graag naar jouw school toe om mee te denken en inspirerende video’s en verhalen naar jouw klas te brengen. Zij helpen jullie graag met het bedenken van gave activiteiten voor jullie actiedag! Doe mee dus, want het wordt geheid iets moois!

De Zip Your Lip sponsoractie wordt georganiseerd en is onderdeel van de non-profitorganisatie World Vision. World Vision bestaat al vanaf 1950 en is sinds 1981 ook in Nederland. De organisatie zamelt enerzijds geld in en om anderzijds ervoor te kunnen zorgen dat kinderen overal ter wereld gezond zijn, onderwijs krijgen en veilig kunnen opgroeien.

undefined