TKMST | Ik dacht dat ik goed was in Engels

Ik dacht dat ik goed was in Engels

Vandaag deed ik examen in het enige vak waarvoor ik niet zenuwachtig was. Engels ligt mij namelijk best goed, maar tijdens het maken van dit examen kreeg ik hier toch wel wat twijfels over.

Ik vond de teksten, op één of twee na, erg lang en gecompliceerd. Zowel in de tekst zelf als in de antwoorden zaten veel moeilijke woorden waardoor ik veel tijd kwijt was met het opzoeken van woorden in mijn woordenboek (bijvoorbeeld infidelity, scornful). Dit waren woorden die ik nooit eerder had gezien. Ik was daarom erg blij dat ik mijn woordenboek bij me had.

De opdrachten waren niet anders dan verwacht. Er waren bijvoorbeeld veel vragen over het opvullen van de lege plaatsten in de tekst, maar omdat de context moeilijk te begrijpen was, vond ik de vragen ook moeilijk. Van tevoren had ik een aantal oefenexamens gemaakt waarbij ik geen enkele keer Google Translate heb moeten raadplegen, maar bij dit examen was het raak.

Toen ik net klaar was schreef ik snel mijn antwoorden op het kladblaadje zodat ik het thuis kon nakijken. Hoewel ik tijdens de toets een slecht gevoel had, bleek dat ik alsnog 37 van de 47 punten had behaald! Het is dus beter gegaan dan verwacht. Al met al vond ik Engels toch moeizaam en denk ik dat veel leerlingen onder hun gemiddelde scoren.

Door: Puck Houkes
Vak: Engels (havo)
Datum: 14-05-2019