TKMST | Ik was niet zenuwachtig. Ik wist dat ik goed had geleerd.

Ik was niet zenuwachtig. Ik wist dat ik goed had geleerd.

Ik had vandaag mijn laatste eindexamen: wiskunde BB en ik vond het echt supergoed gaan. Ik was niet zenuwachtig omdat ik weet dat ik goed ben in wiskunde en goed had geleerd. Ook dit examen werd bij mij op school digitaal afgenomen wat ik eigenlijk niet zo prettig vond. Ik heb liever dat ik voor wiskunde lekker kan schrijven zodat ik mezelf makkelijker kan verbeteren en meer kan onderstrepen in de vraag.

Het examen zelf was gelukkig niet moeilijk. Het waren maar 24 vragen die ik zonder moeite heb kunnen maken omdat ze duidelijk omschreven waren. Bij de meeste vragen moest ik zelf een tabel maken met de gegevens die in vraag stonden. Een vraag die ik mij goed kan herinneren is dat ik een tabel moest maken over de hoeveelheid medicijnen die een paard mag hebben bij een bepaald aantal kilo’s. Bij een andere vraag moest ik berekenen hoeveel procent kilowatt een windmolenpark opwekt voor heel Nederland. Deze vraag vond ik ook heel goed te doen.

Net zoals voor mijn andere examens had ik veel geoefend met oefenexamens. Via examenblad.nl heb ik oefenexamens van de afgelopen jaren erbij gepakt en gemaakt. Deze methode van leren werkt voor mij echt heel goed. Maar voordat ik de oefenexamens maak, kijk ik altijd even in het theorieboek welke onderwerpen ik moeilijk vind en die lees ik nog even goed door. Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan bij het omrekenen van eenheden zoals k/m naar m/s.

Ik wens iedereen nog heel veel succes met de uitslag!