TKMST | Ik werd afgeleid door de examinator die door het lokaal schreeuwde

Ik werd afgeleid door de examinator die door het lokaal schreeuwde

Bij ons op school worden de eindexamens digitaal afgenomen. Het examen vond ik best lastig. De teksten waren op zich goed te begrijpen, maar de vragen die gingen over verbanden tussen de verschillende alinea’s vond ik moeilijk. Ook zaten er twee filmpjes in. Een filmpje ging over het tv-programma ‘Inside Outside’. Per filmpje kregen we ongeveer vijf vragen. Ik vond dat de vragen bij het filmpje ‘Inside Outside’ onduidelijk waren. De oude vrouw in het filmpje vertelde iets over de gothic-kledingstijl van een meisje. De vraag was wat het eerste oordeel was van de vrouw over deze kleding. Ik kwam er niet uit.

Het examen voldeed wel aan mijn verwachtingen. Omdat ik Nederlands moeilijk vind, heb ik veel tijd in het leren gestoken. Ik heb de theorie van school een aantal keer goed doorgelezen. Ik had veel examens van voorafgaande jaren gemaakt. Hierdoor wist ik wat ik ongeveer kon verwachten qua vraagstelling. Ik houd er meer van om te leren door te doen dan door de theorie in mijn hoofd te stampen.

Na het examen moesten wij via de nooduitgang het lokaal uit omdat naast ons een ander eindexamen werd afgenomen. Een aantal leerlingen begreep dit niet en dus schreeuwde de examinator dit een aantal keer door het lokaal, daardoor werd ik afgeleid.

Ik denk dat ik het examen heb gehaald ook al vond ik het lastig. Ik raad anderen aan om op tijd te beginnen met leren. Niet elke dag de hele dag leren maar elke dag een of twee uurtjes.