TKMST | In tijdnood na tweeëneenhalf uur

In tijdnood na tweeëneenhalf uur

Tijdens de toets liet ik per ongeluk mijn flesje water vallen. De hele zaal keek om naar mij…. Oeps! Aan het einde liet ik ook al mijn stiften vallen; ik was dus niet zo handig bezig. Voor Engels had ik me goed voorbereid. De dag van tevoren alle signaalwoorden doorgenomen. Daarnaast ben ik door veel oude examens gegaan. De belangrijke moeilijke woorden heb ik opgezocht en uit mijn hoofd geleerd. Mijn algemene woordenschat bij Engels is niet al te groot, dus ik probeerde het op deze manier nog iets te verbeteren. In tegenstelling tot bijna alle andere vakken hadden we voor Engels maar 2,5 uur. Ik kwam dan ook in tijdnood aan het einde.

Zojuist heb ik de toets nagekeken. De vragen waarvoor ik het minste tijd had, heb ik het beste gemaakt. De toets zelf ging naar mijn gevoel niet supergoed. Ik vond de tekst over het toneelstuk heel lastig. En wat een raar toneelstuk was dat trouwens. De tekst over een deel van een boek was goed te doen. Het leek mij een leuk boek om te lezen. Toevallig keek ik de dag voor het examen nog een Engelse film ‘Wine Country’. Wat een toeval dat het hier over de plaats Nappa ging en in de tweede tekst van ons examen ook!  

Tip: kijk de serie ‘Our planet’ op Netflix. Er komen veel woorden in voor van de basislijst die je nodig hebt bij je examen.

Door:Kim Tijssen
Vak: Engels (vwo)
Datum: 15-05-2019