TKMST | Onze dag begon meestal rond half 2: ontbijten en chillen bij het zwembad

Onze dag begon meestal rond half 2: ontbijten en chillen bij het zwembad

Vlak na haar examens vertrok Kim Tijssen met veertien vrienden naar Albufeira Portugal. “In de avond om 23:00 verzamelen in de woonkamer voor drankspelletjes om vervolgens rond 1:30 te vertrekken.”

Tussenstop van drie uur
“Naar deze vakantie kijken we al een half jaar uit. Om half vijf ’s nachts opstaan om via Schiphol met onze veel te volgeladen koffers naar Albufeira te vliegen. De ene helft vliegt met luchtvaartmaatschappij TAP en de andere helft met Transavia. Door de snelle boekingen stijgen de prijzen van Transavia binnen een uur met 150 euro (lang leven cookies!). Daarom kies ik voor TAP: 200 euro retour, helaas wel met een tussenstop in Lissabon van drie uur.

Villa met zwembad, pool- en pingpongtafel
De plaatjes van de villa zijn in het echt net zo mooi. Groot zwembad, kelder met pooltafel en pingpongtafel en zes kamers met inloopkast en jacuzzi. Hier houden wij het wel tien dagen uit.

Pornstar cocktail
De eerste avond zorgde ik met een groepje voor het avondeten. We waren een uur tot anderhalf uur bezig met het voorbereiden. Hartstikke gezellig. Meestal ruimde de andere helft af en zorgde ervoor dat de keuken schoon was. We zijn drie dagen uit eten geweest in Old Town. Voor twintig euro per persoon plus een cocktail. Tip: Sunset Beach Club, voor heerlijk eten en de beste cocktails. Neem de Pornstar cocktail!  

Ontbijten om half twee
Onze dag begon meestal rond half twee. Eerst lekker ontbijten en bij het zwembad chillen. Soms pakten we de taxi naar het strand. Daarna even boodschapjes doen, een pingpongtoernooitje en koken. Daarna iedereen douchen, omkleden en om 23:00 verzamelen in de woonkamer voor drankspelletjes om vervolgens rond 1:30 te vertrekken naar de strip (een lange straat vol cafés, cocktailbars en disco’s). Hier bleven we tot ongeveer 6:00 om daarna thuis te ontbijten, te slapen tot 13:30 en dan een nieuwe dag te beginnen.

Goedkope entreekaartjes
Veel groepen gaan met een georganiseerde reis. Je hebt dan je vlucht en hotel ineen en er is altijd een contactpersoon. Ook kun goedkoop entreekaartjes voor clubs kopen. Wij hebben hier niet voor gekozen. We hadden zelf een mooi huis via Airbnb. De entreeprijzen waren voor ons dus wel redelijk duur. Elke avond was dat ongeveer vijftien euro p.p. en hier bovenop kwamen dan nog de drankjes.

Club Heaven (till seven)
We zijn voornamelijk in New Town geweest. Ongeveer twintig minuutjes lopen vanaf onze villa. Vaak gingen we lopend heen en namen we de taxi terug (vijf euro in totaal). In New Town heb je grote clubs en leuke bars. De barretjes sluiten om 3:00, daarna gingen we vaak naar club Heaven (till seven) of naar club Vida (ook tot 7:00). Ook kwamen hier leuke artiesten zoals Afrobro’s en bekende dj’s zoals Shirak.

In Old Town gingen we vaak naar het strand. We namen dan een tuktuk of taxi. Dit was een ritje van ongeveer tien minuutjes. Het strand is heel mooi en groot met veel activiteiten zoals waterjetski’s of strandvolleybal. De kleine straatjes zijn prachtig om doorheen te lopen en ’s avonds vind je op iedere hoek van de straat wel een muzikant of poppenspeler. Albufeira is zeker een aanrader.”