TKMST | 3 tips voor de ideale inrichting van jouw studentenkamer!

3 tips voor de ideale inrichting van jouw studentenkamer!

Ben je student, maar ligt je geboorteplaats ver van de plaats waar je nu studeert? Dan komt het moment dat je op kamers gaat steeds dichterbij. In september begint het nieuwe schooljaar, wat betekent dat er weer ontzettend veel nieuwe studentenkamers ingericht moeten gaan worden. In dit artikel behandelen wij 3 tips, zodat jij jouw studentenkamer slim kan inrichten.

1# Goede voorbereiding is het halve werk
Bepaal voordat je op kamers gaat wat je budget is voor de inrichting van je kamer. Maak aan de hand van je budget een lijst met dingen die absoluut niet mogen ontbreken in jouw kamer. Om alvast een begin voor je te maken: een bed, een tv en een kledingkast. Heb je het budget bepaald en een lijstje gemaakt? Zorg er dan voor dat je de maten van je kamer en alle meubels weet en begin alvast met het inrichten. Doe dit wel op papier, zodat je voordat je alle spullen koopt, al een beeld hebt of dit gaat passen.

2# Ga de hoogte in
Studentenkamers zijn over het algemeen niet heel groot. De meeste kamers zitten tussen de 10 en 20 vierkant meter, wees dus slim met de ruimte die je hebt. Neem bijvoorbeeld een hoogslaper. Een hoogslaper is een ideale oplossing om meer ruimte op je vloer over te houden. Onder de hoogslaper kun je bijvoorbeeld je bureau kwijt of misschien wel een zithoek creƫren. Daarnaast is het ook handig om een aantal planken op te hangen in je kamer, hier kun je verschillende spullen op zetten, die dan van de grond af zijn.

3# Kies de juiste raamdecoratie
Ben je een avondje wezen stappen met je vrienden en vriendinnen? Dan is het heel naar als je al wakker wordt om 09.00 uur door de lichtinval. Zorg er daarom voor dat je raamdecoratie hebt die de lichtinval tegenhoudt. Geschikte raamdecoratie is bijvoorbeeld: een roljaloezie, een gordijn of als je een dakraam hebt een dakraam rolgordijn. Door deze raamdecoratie kun jij langer uitslapen en sla jij je brakke ochtend over.

Ga jij ook op kamers dit jaar? Laat aan ons weten welke werkwijze jij gaat hanteren voor het inrichten van je studentenkamer!