TKMST | 6 handige apps voor studenten

6 handige apps voor studenten

De meeste studenten gebruiken een flink aantal apps. Apps voor spelletjes, voor hun studie of gewoon omdat ze handig zijn. Als student is het natuurlijk fijn als een app je leven gemakkelijk of goedkoper maakt. En dát is precies wat deze 6 handige apps voor studenten doen!

1.         Goedkope boodschappen - ‘Reclamefolder’
Studenten besparen graag geld. Een handige manier om te besparen is door goedkoop boodschappen te doen. Reclamefolder is een app waarin je alle folders van de supermarkten kunt bekijken en vergelijken. De app gebruikt wel internet, dus is het verstandig om te kijken bij Telefoon Abonnement of je bundel wel groot genoeg is. 

2. Gratis muziek - ‘Soundcloud’

Gratis muziek is natuurlijk altijd goed. Youtube is wel gratis, maar dan krijg je tussen elk nummer veel reclame. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Soundcloud is wat dat betreft beter geregeld: minder reclame en net zoveel keuze als het gaat om populaire muziek.

3. Huishoudtips - ‘Oma weet raad’

Je hebt een pan rijst laten aanbranden en nu krijg je hem niet meer schoon. Wat doe je nu? Precies, je kijkt op de app van oma weet raad. Zo kun je allerlei tips vinden over vlekken in kleren, huishoudelijke problemen en zelfs tips voor gezondheidsissues. Super handig als je niet wéér je moeder om raad wilt vragen.
4. Reizen - ‘9292’
De app van 9292 is een informatie app die alle gegevens van het openbaar vervoer bijhoudt. Je kunt precies vinden hoe je van adres A naar adres B komt. Er wordt zelfs bij vermeldt hoe ver je moet lopen naar het (bus)station en hoe duur de reis is. De app is netjes up to date en vermeldt ook de meeste vertragingen vlekkeloos. 
5. Bestanden delen - ‘Dropbox’
Een handige app om bestanden met elkaar te delen: Dropbox. Ideaal om tijdens je studie samen te werken. Dropbox is handig voor het delen van bijvoorbeeld Word-documenten. Je kunt het bestand ter plekke bewerken en als je het opslaat wordt de versie in Dropbox aangepast. Zodoende kunnen je teamgenoten er direct bij om de veranderingen te zien.
6. Officiële app van school
Of je op een hogeschool of universiteit zit: de meeste scholen hebben tegenwoordig een app. Dat worden er bovendien steeds meer. Gewoon omdat het handig is, want zo kunnen gegevens gemakkelijk gedeeld worden. Gebruik de officiële app van je school voor het beste resultaat.
Als student zijn er best veel handige apps te vinden. Je doet waarschijnlijk regelmatig spelletjes. En je kunt eigenlijk ook niet zonder agenda en notities. Maar er zijn ook apps die speciaal handig zijn voor studenten. Met deze 6 apps bespaar je geld, kun je gemakkelijker gegevens delen of kom je sneller op je bestemming. Extra handig voor studenten dus!