TKMST | Beleef de leukste zomer ever! Maartje geeft tips!

Beleef de leukste zomer ever! Maartje geeft tips!

Eindexamen gedaan?! Nu even helemaal niks! Behalve feest vieren. Mocht je je tussendoor toch vervelen, lees dan deze vijftien tips van Maartje Calis. Zo heb jij een onvergetelijke zomer.

1. Ga sporten
Heb je even genoeg van de sport die je normaal doet, ga eens wat anders doen. Denk aan waterpolo, paardrijden, volleyballen (beachvolleybal!) of skeeleren in het park in de buurt.  

2. Schud je sociale leven wakker
Je tante Ans woont helemaal in Maastricht. Nu heb je tijd hebt, ga haar eens opzoeken! Oh? Geen tante Ans in Maastricht? Zoek die vriend of vriendin die je al in geen eeuwen hebt gezien op en maak er een dagje van. Niet alleen lekker om even weg te zijn, het is ook grappig om oude herinneringen op te halen.

3. Ruim je kamer op
Het excuus dat je geen tijd hebt om je kamer op te ruimen geldt helaas niet meer. Met je favo playlist aan en alle tijd om alles aandachtig te bekijken is dit best een feestje! Je vindt oude spullen terug en gooit ze daarna weg. Wat zal jij blij zijn met je lege en opgeruimde kamer.

4. Lees een boek
Hier zijn vooral je ouders blij mee: ga een goed boek lezen. Ook als je niet zo’n boekenwurm bent, bestaat er echt een boek dat jij interessant vindt. Ga naar een boekenwinkel of een bieb en vraag om advies! Lezen is superrustgevend, vooral als je het op een comfortabele plek doet.

5. Ga op avontuur
Tijd voor avontuur. Pak een rugzak en neem een trein zonder te kijken waar die heen gaat. Je ziet wel waar je uitkomt. Je kunt natuurlijk ook groter aanpakken door de auto te pakken en naar een leuke plek in Europa af te reizen. Regel geen slaapplek van tevoren. Als je nieuwe mensen ontmoet of je plannen veranderen, heb jij tenminste geen gedoe met je strakke tijdsschema.

6. Maak je eigen kookboek
Probeer verschillende recepten uit en schrijf de lekkerste op. Geloof me, je bent jezelf dankbaar als je op kamers gaat.

7. Zeg overal ‘ja’ op
Spreek met jezelf af dat je overal ja op zegt. ‘Ik kan niet’ is sowieso niet langer een excuus. Let maar eens op wat jij allemaal meemaakt.

8. Word fotograaf
Doe een fotoshoot met vrienden of vriendinnen. Ga naar buiten en maak een foto van alles wat je mooi vindt. Geen ervaring met foto’s maken? Volg een fotografieworkshop.

9. Organiseer een spelletjestoernooi
Trek de hele dag uit voor Monopolie, Stap Op of Rummikub. Een hoop frustratie en hilarische momenten gegarandeerd.

10. Help je ouders met iets 
Bijvoorbeeld met de tuin of de garage opruimen. Ze zijn je eeuwig dankbaar zijn en het is meteen quality time.

11.Ga naar een pretpark
Hoe oud je ook bent, de Efteling en Walibi zijn altijd leuk.

12. Neem een bijbaantje
Veel tijd en weinig geld? Zoek een bijbaantje om te sparen voor als je met je studie begint of op reis gaat.

13. Leer dat muziekinstrument bespelen
Tijd om YouTube aan te zetten en te beginnen met een cursus gitaar spelen. Ken je iemand die dit al goed kan? Vraag een lesje!

14. Doe iets voor een ander
Ga eens bij het bejaardenhuis in de buurt een middag taart bakken of op stap met een hondje uit het asiel. Je maakt niet alleen hen blij maar ook jezelf.

15. Ga naar een festival
In de zomer barst het van de festivals. Zoek wat leuke mensen bij elkaar en ga naar je favo band!