TKMST | Bespaar met een refurbished iPhone

Bespaar met een refurbished iPhone

Besparen als student doe je met een refurbished iPhone

Het leven van een student is niet goedkoop, vooral niet wanneer je op jezelf woont. Je krijgt te maken met veel vaste kosten, zoals de kosten voor het huren van je kamer en je maandelijkse schoolkosten. Natuurlijk moet dit niet ten koste gaan van je sociale leven. Vandaar dat je als student zo veel mogelijk wilt besparen op de kosten. Ben je opzoek naar een nieuwe iPhone, maar wil je niet te veel betalen voor het toestel? Dan kun je eens overwegen om te kiezen voor een refurbished variant. De refurbished iPhones, of te wel gereviseerde iPhones, hebben een flinke opkomst gemaakt in Nederland en zijn razend populair onder de studenten. In dit artikel lees je wat een refurbished iPhone is en wat de grootste voordelen voor jou als student zijn.

Wat is een refurbished iPhone?

Refurbished iPhones zijn Apple iPhones die om verschillende redenen geretourneerd zijn door bijvoorbeeld inruilprogramma’s, voorraadoverschotten of technische defecten. Deze iPhones worden dan opgekocht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbished proces. De specialisten van deze bedrijven controleren de Apple devices op verschillende punten waarbij zorgvuldig wordt gekeken naar eventuele defecten. Indien een onderdeel niet naar behoren functioneert, wordt deze direct vervangen door een nieuw onderdeel. Zo heb je een toestel dat zo goed als nieuw is, maar voor een veel lagere prijs.

Wat zijn de grootste voordelen van een refurbished iPhone voor een student?

Het is bij iedereen wel bekend dat de nieuwste iPhones van tegenwoordig erg duur zijn. Vandaar dat de refurbished iPhones steeds populairder worden onder de studenten. Je kunt tot wel 50% besparen op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe iPhone uit de winkel. Dat zijn honderden euro’s die je eenvoudig kunt besparen als student. Als voorbeeld nemen we de Apple iPhone X waarbij de nieuwprijs ligt op ongeveer €860. Een iPhone X refurbished is al te verkrijgen voor €499. Je bespaart dus eenvoudig en snel €361. Dat geld kun je lekker opsparen of aan de kant leggen voor andere uitgaven, zoals de boodschappen of avondjes uit met vrienden.

Als student kom je wel eens te staan voor onverwachte kosten, ook wat betreft je smartphone. Het kan zijn dat de batterij van je toestel niet meer goed werkt of dat de oor speaker kapot is gegaan. Het is fijn dat je dan terug kunt komen op de garantie, zodat deze onverwachte kosten opgevangen kunnen worden. Door te kiezen voor een refurbished iPhone, kun je vaak genieten van een lange garantietermijn. Je krijgt bij de meeste aanbieders 2 jaar garantie bij het kopen van een refurbished variant, terwijl je maar een jaar garantie krijgt bij het kopen van een nieuwe iPhone uit de winkel.

Studenten zijn zich ook steeds meer bewust van de keuzes die ze maken wat betreft duurzaamheid. Grote voorbeelden zijn het minder of niet eten van vlees, gebruik maken van fietsen gemaakt van gerecycled plastic en het uiteten gaan bij duurzame restaurants. Ook het gebruik maken van een refurbished iPhone draagt bij aan een duurzamere samenleving. Jij als student zorgt ervoor dat een gebruikte iPhone een tweede leven krijgt en verlengt de levensduur van het Apple device met minimaal twee jaar. Hiermee draag jij je steentje bij aan een beter milieu.