TKMST | De groei van de refurbished markt en de voordelen

De groei van de refurbished markt en de voordelen

Het leven van een student tijdens de corona crisis is alles behalve gemakkelijk en goedkoop, vooral niet als je ook nog eens op jezelf woont. Bijbaantjes waar je niet meer kunt werken door het constant sluiten en open gaan van de horeca en dierentuinen. Maar ook de studieschuld waar de huidige pech generatie mee opgescheept. In deze tijden van crisis is er ook een lichtpuntje, namelijk de groei van de refurbished markt.

Refurbished iPhones, het begin

Tweedehands kennen we allemaal, maar het echt controleren, opknappen en met garantie weer aanbieden van producten begon pas echt een trend te worden met de iPhone. Refurbished of gereviseerde iPhones hebben in de afgelopen jaren een flinke opkomst gemaakt in Nederland en zijn in korte tijd razend populair geworden onder studenten. Dit komt door de vele voordelen die een refurbished iPhone met zich mee brengt. Een nieuwe iPhone XR, die al ruim 2 jaar geleden is uitgebracht, betaal je nog steeds € 569. Kijk je naar een refurbished iPhone XR dan betaal je daarvoor maar € 439! Met het geld dat je overhoud kun je weer een keertje zonder zorgen boodschappen doen. Maar ook de razend populaire iPhone 8, die niet meer beschikbaar is bij bijvoorbeeld Coolblue, kun je wel refurbished krijgen.

De groei van refurbished

De groei van de refurbished markt loopt gelijk met de doelstelling van veel bedrijven om tegen 2030 compleet duurzaam te zijn. Zo is IKEA een nieuwe dienst begonnen tijdens Black Friday met de actie Bring Back Friday. Zo kun jij je oude meubels terug brengen, er geld voor krijgen waarbij deze vervolgens weer door IKEA verkocht worden als een refurbished meubel. Net als dat IKEA is begonnen met een dienst voor het aanbieden van refurbished meubels is ook Coolblue al enige tijd bezig met het aanbieden van refurbished witgoed. Zo heb je al voor een paar honderd euro een refurbished wasmachine die compleet door experts is getest en gereinigd.

En dit is pas het begin. Er zijn zoveel meer producten die als refurbished aangeboden kunnen worden. Denk aan andere elektronica zoals laptops, gameconsoles zoals een Playstation 4, maar ook stofzuigers, vaatwassers, drogers, printers, kookplaten, magnetrons, de lijst is oneindig. Het inrichten van je studentenkamer maar ook de gezamenlijke keuken of woonkamer wordt zo vele malen goedkoper!

Voordeel voor jou als student

We hadden het net al over de lastige situatie waar we voorlopig nog wel even in zitten. Maar de groei van de refurbished markt kent alleen maar voordelen voor jou als student. Refurbished producten zijn goedkoper, zijn gecontroleerd en getest door experts en hebben ook hun eigen garantiebeleid. Bij de aanschaf van een refurbished iPhone ontvang je al minimaal 2 jaar garantie en bij een refurbished wasmachine is dit bijvoorbeeld 3 maanden.

Door een iPhone of ander product refurbished te kopen draag je bij aan een duurzame samenleving. De productie van bijvoorbeeld een nieuwe iPhones is erg schadelijk voor ons milieu. Door gebruik te maken van een refurbished iPhone zorg je ervoor dat de vraag naar nieuwe iPhones afneemt waardoor er op den duur minder iPhones geproduceerd worden, zo draag jij op je eigen manier bij aan een duurzame samenleving.

Het zou ook 2020 niet zijn als er geen websites waren om je in deze aankoop bij te staan. We hebben het al gehad over Coolblue en IKEA, maar voor de zoektocht naar een refurbished iPhone kun je een bezoekje wagen aan Refurbished.nl. Als student is het sowieso verstandig om je ogen open te houden en meerdere website te vergelijken om zo de beste deal te scoren.