TKMST | Deze gadgets moet je hebben!

Deze gadgets moet je hebben!

Wij zetten de vijf coolste gadgets van dit moment op een rij. Let maar op: die ga je vaker zien.  

undefined

Drones
Voor een paar tientjes kun je al een drone op de kop tikken. Maar als je echt mooie filmopnames wil maken, ontkom je niet aan een duurder model. Maar dan heb je ook wat. Bijvoorbeeld een goede camera, automatische stabilisatie en als de verbinding met de controller is verbroken, vliegt ie automatisch terug, daarbij alle obstakels automatisch ontwijkend. Het nadeel: ze kosten enkele duizenden euro’s. Misschien toch maar voor een goedkoop model gaan?

Wifi-deurbel
Staat er iemand voor de deur? Met een wifi-deurbel gaat je telefoon af zodra er wordt aangebeld. Je kunt zien wie er voor de deur staat en een gesprekje beginnen, ook als je niet thuis bent. Er zijn zelfs geavanceerde systemen die de deur voor de pakketbezorger openen als je niet thuis bent. Maar pas daar wel een beetje mee op.   

undefined

Virtual reality headset
Waan je in een andere wereld met een virtual reality headset. Het scherm zit dicht op je ogen en elk oog krijgt aparte beelden. Duurdere headsets van een paar honderd euro zijn beschikbaar voor de PS4 of PC. Er zijn gelukkig ook goedkope varianten van een paar tientjes. Hiervoor heb je alleen een goede telefoon nodig waaraan je de headset vastklikt. Vervolgens geeft je telefoon dubbele beelden weer en werkt die als een echte VR-headset. Zo kun je niet alleen gamen maar ook een concert in 3D bekijken.

Smartverlichting
Met smartverlichting hoef je nooit meer je bed uit om het licht uit te doen. Ideaal. Met één druk op de knop bedien je alle lampen via een app op je telefoon. Je kunt er lampen mee laten dimmen of van kleur laten veranderen. De slimme verlichting werkt met verschillende diensten samen: zo kun je lampen automatisch laten uitgaan wanneer je weggaat óf een ander kleurtje geven als je favoriete club scoort.

undefined

Hoverboard
Een hoverboard bestuur je door naar voren, naar achteren of opzij te leunen. Welke stunts kun jij laten zien? Sommige modellen hebben een bluetoothspeaker, zodat jij je favoriete playlists vanaf je telefoon kunt afspelen.

Nog meer gadgets bekijken? Bekijk ze op Consumer Electronics Show.