TKMST | Een laptop of een tablet gebruiken op school: wat zijn de voor- en nadelen?

Een laptop of een tablet gebruiken op school: wat zijn de voor- en nadelen?

Een laptop of een tablet gebruiken op school: wat zijn de voor- en nadelen?
Vrijwel iedere student maakt gebruik van een laptop , ook zien we dit steeds vaker in het voortgezet onderwijs. De één vindt het erg goed en handig en de ander juist niet. Veel scholen hebben zelfs een hele digitale leeromgeving, dan is een laptop onmisbaar. Wij hebben de voor- en nadelen van een laptop of tablet tijdens je studie op een rijtje gezet.

Voordelen van een laptop tijdens je studie
De voordelen van een laptop, spreken grotendeels voor zich, het is gewoon erg makkelijk en handig. Je hoeft niet meer na te denken over boeken of opdrachten op papier die je mee moet nemen en je hebt altijd je werk bij de hand. Vooral voor studenten is het erg handig, omdat zij veel opdrachten uitvoeren in groepsverband. Je kunt met een laptop gezamenlijk in een drive bestand werken. Gebruik je zelf ook een device op school? Zorg er dan altijd voor dat je je laptop of tablet goed beschermd met een hoesje of screenprotector, anders heb je een iPad reparatie, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Nadelen van een laptop op school
Naast de voordelen heeft het werken met een laptop op school ook een aantal nadelen. De nadelen hebben voornamelijk te maken met concentratie en afleiding. Het is namelijk erg makkelijk om even het nieuws te checken of een filmpje te kijken terwijl je eigenlijk aan je essay moet werken. Je zult dus wel verstandig om moeten gaan met het gebruik van je laptop of tablet. Wanneer je gaat leren of als je in de les zit kun je je laptop het beste even aan de kant zetten. Je onthoud dingen namelijk een stuk beter als je ze opschrijft op papier. Wordt dus niet te afhankelijk van je laptop! Maak ook regelmatig een backup van je documenten, je zult niet de eerste zijn die niet meer bij zijn bestanden kan omdat je laptop stuk is gegaan.

Een laptop of tablet tijdens je studie heeft dus voor- en nadelen. Of het een positief effect heeft op je schoolprestaties hangt vooral af van hoe je er mee omgaat. Denk hier dus goed over na en probeer uit wat voor jou het beste werkt. Wanneer je dit onder controle hebt kan het je zeker helpen!