TKMST | Femke: ‘Van bijna twintig studies wist ik zeker dat ik ze wilde doen’

Femke: ‘Van bijna twintig studies wist ik zeker dat ik ze wilde doen’

“Mensen vragen me vaak waarom ik toch voor Frans én Duits gekozen heb. Zij hebben het liefst geen enkele taal. Ik vraag het me zelf ook wel eens af. Het is niet dat ik de lessen zo leuk vind, het ge-wel-dig vind om te leren, of de docenten zo lief zijn. Nee, ik vind het gewoon leuk om met mensen van allerlei nationaliteiten te kunnen communiceren. Afgelopen zomer kwam het ook van pas, toen ik animatiewerk deed en ik aan Nederlandse, Duitse en Franse kindjes het spel uit kon leggen.”

NG & NT met Frans, Duits en BSM (sport)
“Voordat ik me ging oriënteren wist ik al dat ik iets met kinderen wilde doen. Het is best onlogisch om met mijn profiel pedagogiek te gaan doen. Mijn profiel is NG & NT met Frans, Duits en BSM (sport). Dit wekt ook wel eens verbazing bij docenten.  Zo probeerde mijn leraar natuurkunde de klas onlangs duidelijk te maken dat je bij elke studie wel iets aan natuurkunde hebt. Toen hij aan me vroeg wat ik wilde worden en ik daarop antwoordde dat ik het liefst pedagoog werd stond hij met zijn mond vol tanden.”  

Twijfel tussen hbo en universiteit
“En dan twijfel ik dus ook nog tussen de hbo- en de wo-variant. Aan de ene kant vind ik het praktische en het persoonlijke van het hbo leuk, maar aan de andere kant biedt het wo meer doorgroeimogelijkheden en spreekt onderzoek me erg aan.”

Twijfel na iedere leuke studie
“Het duurde vrij lang voordat ik de juiste studie gevonden had. Ik ben veel open dagen afgegaan en heb het internet afgespeurd. Zo vond ik veel leuke studies, maar bij elke studie ging ik na een tijdje toch weer twijfelen of ik dat nou écht wel zo leuk vond. Zo heb ik van bijna twintig studies zeker geweten dat ik dat wilde doen.”

Internationale Pabo en Verloskunde
“Mijn vriendin vond dat zo grappig dat zij in haar agenda een lijst maakte van alle studies die ik zeker weten wilde doen. Elke keer als ik blij met een andere studie aan kwam zetten, schreef zij die demonstratief in haar agenda. Op de lijst staat nu van alles waaronder de Internationale Pabo, Verloskunde, Geneeskunde, Verpleegkunde en nog veel meer.”

Zeker weten in Nijmegen wonen
“Als ik op kamers ga wil ik dat het liefste in Nijmegen. Ik ben er nog nooit geweest en toch ben ik al vastbesloten dat ik daar mijn studie ga doen. Tenminste, dat denk ik nu. Het is dichtbij huis, de huisvesting niet al te duur en het lijkt me een gezellige studentenstad.”