TKMST | Het Quarantaine Kookboek

Het Quarantaine Kookboek

Eerst maandenlang niet meer naar jouw favoriete café of restaurant en dan verplicht in quarantaine omdat iemand uit je omgeving corona heeft. Na wekenlang zelf in de keuken te staan, ben je onderhand wel inspiratieloos. Twee hbo-afgestudeerden Suzan en Emilie herkenden dit probleem en bedachten Het Quarantaine Kookboek.       

Suzan van Leeuwen (22) en Emilie Verhaar (23rondden in september hun studie Commerciële Economie af. Zes maanden hadden ze lekker vrij om geld te verdienen voordat hun hun premasterin februari begonnen. Toen sloeg corona opnieuw toewaardoor hun bijbaantjes in de horeca on hold kwamen te staan.  

Wat nu? Geen werk, niet reizen. Dan maar solliciteren bij de GGD of kleine opdrachtjes doen voor bedrijvenDoor hun studie en achtergrond hadden ze interesse in ondernemen. ‘’Dat hebben we beiden van jongs af aan meegekregen van onze vaders, die zelfstandig ondernemers zijn,’’ zegt Suzan. Ook hebben ze allebei een passie voor koken. Zo kwamen ze op het idee Het Quarantaine Kookboek te maken.  

Samen bedachten ze recepten, met inspiratie van vrienden en familie. Ze schreven de recepten op en probeerden ze uit. Uiteindelijk kozen ze 45 recepten. Die moesten zij een paar keer bereiden, presenteren en fotograferen. Het doel van Het Quarantaine Kookboek is om jou inspiratie te geven je quarantaine door te komen met ontbijt-, lunch en hoofdgerechten, bakgerechten en hapjesZo heb je iets te doen als je tien dagen binnen zit.   

Het boek is dan ook opgedeeld in tien dagen. Elke dag heeft een specifiek thema. Zo staat dag vier in het teken van een ‘cheat day’ waarbij je even niet hoeft na te denken over de quarantaine kilo’s en dag vijf in het teken van een ‘fit day’ met gezonde gerechten, zoals een groene smoothie en een bulgur-salade. 

Sommige recepten hebben een langere bereidings- en kooktijd, bijvoorbeeld de truffel risotto met kastanjechampignons en het stoofvlees. Maar er zijn ook makkelijkere recepten, bijvoorbeeld de wentelteefjes of gevulde portobello's.  

De diverse gerechten zijn voor jou, jouw familie, huisgenoten en vrienden makkelijk te maken. Bij elk recept staat de voorbereidingstijd, kooktijd, aantal personen en een boodschappenlijstje. Stapsgewijs kun je het gerecht bereiden. Het boek geeft jou ook ideeën voor heerlijke recepten wanneer je niet in quarantaine zit.  

Aan elk thema van de dag is ook een Spotify-playlist gekoppeld. Een feestelijk thema wordt bijvoorbeeld gekoppeld aan bepaalde hits. Daarnaast geven Suzan en Emilie elke dag een activiteit om de dag door te komen. 

Verwen jezelf of trakteer een vriend of vriendin op het quarantaine kookboek. Kook je gek, laat je inspireren met een van de gezellige Spotify-playlists en maak wat leuks van deze tijd met je familie of huisgenoten! 

 

Wil je meer weten over Het Quarantaine Kookboek? Neem dan een kijkje op de Instagram pagina of op de website hetquarantainekookboek.com. 

Winactie! 

TKMST mag twee exemplaren weggeven. Wil je meedoen aan de winactie? Check dan onze Insta voor de details!