TKMST | Het lekkerste menu om nu te maken!

Het lekkerste menu om nu te maken!

Door het coronavirus is de kans groot dat je je nu thuis zit te vervelen. Om het een stukje leuker (en lekkerder) te maken, hebben wij het lekkerste menu voor je samengesteld om thuis uit te proberen. Na deze maaltijden heb je zeker een after dinner dip!

Alle gerechten zijn voor 2 personen

Voorgerecht: Slawraps met rijst en kip

Feestelijk en lekker, slawraps met rijst, kip en als garnering een bosuitje.

Wat heb je nodig?

-       100 gram rijst
-       ½  ui
-       1 kropje babyromeinsla
-       1 takje bosui
-       Handje sesamzaadjes
-       150 gram kipgehakt
-       ½  spitskool
-       Scheutje olijfolie
-       Scheutje ketjap

De bereiding:

  1. Snipper de ui fijn.
  2. Kook de rijst gedurende 7 minuutjes.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui samen met het kipgehakt.
  4. Was de spitskool en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook een scheutje ketjap toe en laat gedurende 5 minuten bakken.
  5. Haal de blaadjes van de kropsla en was deze.
  6. Snijd de bosui in kleine ringetjes.
  7. Giet de rijst af. Vul elk blaadje sla met 1 eetlepel rijst. Herhaal tot dat alle blaadjes gevuld zijn.
  8. Vul nu elk slablad met een eetlepel kipgehakt.
  9. Garneer met bosui en sesamzaadjes.
  10. Eetsmakelijk!

 

Hoofdgerecht: Broodje shoarma, maar dan net anders

Kijk voor de volledige bereiding het filmpje op onze website.
Wat heb je nodig?

-       ½ ui
-       ½ rode paprika
-       ½ spitskool
-       200 gram shoarmavlees
-       2 afbak shoarmabroodjes
-       Scheutje olijfolie
-       Scheutje ketjap
-       knoflooksaus


De bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Snipper de ui fijn. 
  3. Was de paprika en spitskool schoon en snijd in reepjes
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, paprika en het vlees gedurende 8 minuten.
  5. Plaats ondertussen de broodjes in de oven.
  6. Voeg de kool en ketjap aan het vlees toe en bak gedurende 5 minuten.
  7. Serveer de broodjes met het vlees en de groenten en garneer met veel knoflooksaus.
  8. Eetsmakelijk!

Nagerecht: Mini cheesecakejes (voor 8 cheesecakejes)
Last but not least: een mini bosbessen cheesecakeje.

Wat heb je nodig?

-       100 gram bosbessen
-       10 bastogne koeken
-       75 gram boter
-       300 gram monchou
-       150 gram suiker
-       1 zakje vanillesuiker
-       200 ml crème fraiche
-       2 eieren
-       Muffinvormpjes

De bereiding:

  1. Verwarm de oven op 140 graden.
  2. Maal de koekjes tot fijne korrels en smelt de boter in een pannetje. Roer de koekjes en boter door elkaar tot dat het een geheel is.
  3. Mix de monchou los in een kom en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
  4. Mix de eieren en crème fraiche door het beslag tot dat het een glad geheel is.
  5. Schep de bessen door het beslag.
  6. Druk een laagje koek op de bodem van de muffinvormpjes.
  7. Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag.
  8. Bak ze gedurende 30 minuten in de oven.
  9. Laat ze na 30 minuten een uurtje in de koelkast rusten.
  10. Eetsmakelijk!