TKMST | Hoe deel je jouw studiedag het meest productief in?

Hoe deel je jouw studiedag het meest productief in?

Hoe deel je jouw studiedag het meest productief in?

Het gevoel dat je het overzicht verliest tijdens een drukke studiedag klinkt alle studenten wel een beetje bekend in de oren, toch? Waarschijnlijk heb je jouw dag dan niet praktisch ingedeeld. Doe je dit wel, dan word je niet alleen productiever, maar krijg je ook een voldaan gevoel en meer rust in je hoofd. In dit artikel delen we een aantal handige tips.

 

1. Leer perfectionisme loslaten

Als je een perfectionist bent, dan ben je niet snel tevreden. Je legt de lat erg hoog voor jezelf wat soms ook tegen je kan werken. Je kunt niet altijd alles perfect doen. Een goede manier om hiermee om te gaan, is door er altijd naar te streven om gewoon je best te doen en ook tijd vrij te maken om jezelf een schouderklopje te geven voor je inspanningen. Je zult merken dat je resultaten beter zijn en je veel minder gestrest bent.

2. Muziek luisteren is goed voor je

Luisteren naar muziek biedt veel voordelen en kan een effectieve manier zijn om stress te verlichten, maar bovenal beter te presteren. Als je een opbeurend liedje opzet terwijl je je ontbijt maakt, kun je de dag beter beginnen en ben je ook beter voorbereid op de drukke studiedag die komen gaat. Ook als je dag erop zit en je naar huis gaat, kan je favoriete Spotify playlist afspelen zorgen voor een algeheel verbeterd welzijn. Dit is ook door verschillende onderzoekers onderzocht. Sommige studenten zweren zelfs op klassieke muziek beluisteren tijdens het leren. Waarom? Je kunt je beter concentreren wat prestatiebevorderend werkt. Dus, tijd om een keer naar muziek van Mozart te luisteren?

3. Volg een tijdmanagement cursus

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Je kunt namelijk een cursus time management volgen om in één dag de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Deze cursus heeft een bewezen effect en 100% tevredenheidsgarantie. Voor wie deze cursus geschikt is? Voor drukbezette studenten die onhaalbare en ellenlange to-do-listen maken, moeite hebben met prioriteiten stellen en/of niet toekomen aan lange termijn zaken die er écht toe doen.