TKMST | ''Iedereen had interesse in mijn vaardigheden'' - Yentle, Eurocollege

''Iedereen had interesse in mijn vaardigheden'' - Yentle, Eurocollege

“Vanaf mijn kennismakingsgesprek kreeg ik het gevoel dat ik geen nummer was en dat iedereen echt interesse had in mijn vaardigheden”

EuroCollege Hogeschool is een kleinschalige particuliere school gespecialiseerd in versnelde mbo- en hbo-opleidingen in de richtingen Hotel- en Evenementen Management, Toerisme, Asian Markets, Business & Entrepreneurship of Finance Management. Met onder andere vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Groningen en Eindhoven mag het EuroCollege zich met trots de nummer 1 school in personal development noemen.

Yentl van Boxtel studeert aan deze prestigieuze school. Zij zit momenteel in haar tweede studiejaar van de opleiding International Hotel & Hospitality management. Lees hier verder om meer te weten te komen over haar ervaringen op het EuroCollege.

Hi Yentl, vertel eens wat over jezelf!

Mijn naam is Yentl van Boxtel en ik ben 22 jaar oud. Ik studeer aan het EuroCollege en ik volg daar de hbo-opleiding International Hotel & Hospitality Management. Eerder heb ik hier ook al mijn mbo-opleiding afgerond.

Waarom heb je gekozen om een opleiding te volgen aan het EuroCollege en niet aan andere school?

Ik heb voor het EuroCollege gekozen, omdat het een kleinschalige school is met kleine klassen waar iedereen elkaar kent. Vanaf mijn kennismakingsgesprek kreeg ik het gevoel dat ik geen nummer was en dat iedereen echt interesse had in mijn vaardigheden. Daarbij spraken de leesmethode en de discipline mij ook erg aan. Er wordt vooral lesgegeven zonder digitale materialen en aantekeningen maak je op papier. Klinkt misschien als tijdrovend, maar uiteindelijk blijft het zo wel het beste hangen en is geen les hetzelfde. Natuurlijk heb je wel altijd op school na de les om met je laptop te werken.

Zoals je aangeeft is de school en de klassen kleinschalig. Draagt dit bij aan de sfeer op het EuroCollege?

Het is niet voor niets dat ik nu ook aan mijn hbo-opleiding ben begonnen op het EuroCollege. Het voelt letterlijk als thuiskomen, zonder de bank en tv dan. Je wordt echt gezien, iedereen maakt een praatje met je en voor mijn gevoel heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Ik ben na mijn mbo (ook op het EuroCollege) voor een jaar naar de Verenigde Staten verhuisd om daar een Advanced Diploma te behalen in Media & Art. Toen ik terugkwam was niks veranderd, alles was hetzelfde en ik werd weer opgenomen binnen de groep. Dat is iets wat ik erg waardeer aan deze school hoe cliché het ook klinkt, we zijn wel een familie.

undefined

Je hebt al veel gedaan! Heb je een duidelijk carrièredoel voor ogen of plannen voor wat je na je studie wilt gaan doen?

Ik ben een gedreven persoon die telkens een stapje verder wil komen en mijn doelen wil verwezenlijken. Een van deze dromen is het starten van een eigen onderneming zodat ik de touwtjes in eigen handen heb en de kans krijg om een eigen idee op de markt te brengen. Voordat ik deze droom werkelijkheid kan maken wil ik eerst meer ervaring op doen binnen verschillende bedrijven, zowel in binnen- als buitenland, zodat ik die kennis mee kan nemen bij het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Heb je het gevoel dat het EuroCollege hieraan bijdraagt? 

EuroCollege zorgt er telkens voor dat je wakker wordt geschut en dat je elk semester je dromen en doelen weer op een rijtje zet. Ook worden je potentie en vaardigheden gezien en getriggerd zodat je nog harder gaat werken. Er komen gastsprekers op school langs en er worden veel events georganiseerd, zodat je ook ziet hoeveel tijd het kost om een event te organiseren. Op deze manier leer je door middel van persoonlijke ervaringen dat de weg naar succes nooit gemakkelijk is maar dat je stap voor stap te werk moet gaan. Het EuroCollege helpt je te beginnen bij het begin en met het zien van mogelijkheden die je misschien anders zelf niet had bedacht.  

Je geeft aan dat je vaardigheden echt gezien worden op het EuroCollege. Welke vaardigheden heb je meer kunnen ontwikkelen tijdens je studie?

Ik denk toch wel mijn planvaardigheid en het werken in teamverband. Tijdens mijn studie waren er korte deadlines en werk je veel samen. Dan pas leer je echt hoe het is om met een groep een project op te zetten en dat is niet altijd heel eenvoudig. Toch kun je heel ver komen door jezelf te pushen om strakke planningen bij te houden en net dat stapje extra te zetten.

Je leer dus veel meer dan alleen theoriekennis op het EuroCollege. Wat was het meest leerzame moment tijdens jouw studie?

Voor mij was het meest leerzame aspect toch wel het opzetten en uitvoeren van diverse projecten. Er komt veel meer bij kijken dan je van tevoren had verwacht. Elk klein detail dat voor een gast van belang is, moet jij als projectlid zien en opnemen. Ook leerde ik een ander belangrijk aspect tijdens de organisatie en dat is samenwerken. Als je een heel project met je medestudenten opzet en daarbij ook lessen met hen volgt, ben je voor je gevoel 24/7 samen. Dit kan vaak als veel voelen maar op deze manier leer je elkaar ook beter kennen en ga je inzien dat iedereen op een andere manier werkt. Zolang je maar elkaars waarden en normen respecteert wordt het project altijd een succes!

Dat klinkt als een mooi voorbeeld van “No Pain, No Gain”, toch? Heb je meer ervaringen gehad met het motto van het EuroCollege?

Ja meerdere malen. Vooral bij het opzetten van de projecten of de dreiging van korte deadlines. Maar een ding heb ik altijd geleerd en dat is om niet op te geven. Daarbij is het ook belangrijk om te blijven beseffen dat je er niet alleen doorheen gaat maar juist samen moet knallen. Iedereen zit in hetzelfde schuitje op dat moment. De laatste loodjes zijn altijd zwaar maar de overwinning aan het einde voelt nog beter als je weet dat je er alles aan hebt gedaan.

Veel dingen om trots op te zijn dus! Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je het meest trots?

Het afronden van mijn mbo-opleiding waarbij ik 4 jaar in 2 jaar heb gepropt is een van deze prestaties. Ook omdat ik zonder enige studievertraging mijn diploma in de wacht heb mogen slepen. Daarbij was het starten met mijn hbo-opleiding ook een onwijs grote stap omdat er vroeger tegen mij was gezegd je kan het toch niet aan. Daarom ben ik onwijs trots op waar ik nu sta en volgt er nog een lange weg die ik met veel passie ga afleggen.

Hoe heb je de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stagegelopen?

Ik heb de praktijkmomenten als zeer leerzaam ervaren ik heb in totaal nu op 3 plekken stagegelopen waaronder twee hotels en bij een eventbureau. Alles wat je leert tijdens de lessen komt tot leven tijdens je stageperiode, omdat je dan werkelijk de handelingen kunt uitvoeren. Ook de afwisseling tussen theorie en praktijk is op school goed verdeeld. Hierdoor krijg je al tijdens je studieperiode de kans om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ik heb stagegelopen bij het ‘Hampshire Hotel’ in Den Haag en bij het ‘Event Bureau Trouwen in het Bos’ gedurende mijn mbo-opleiding. Nu ga ik naar mijn tweede jaar van mijn hbo-opleiding en loop ik momenteel stage bij Hotel Indigo paleis Noordeinde.

En tot slot, wat is jouw grootste persoonlijke leermoment geweest tijdens je studie?

Mijn grootste leermoment voor mijzelf was ‘geef nooit op je kunt veel verder komen dan je denkt’. Vaak houden mensen je klein en vertellen ze dat je toch niet meer kunt. Gedurende mijn studie aan het EuroCollege merkte ik pas echt waar mijn passie en ambitie lagen en dat ik mijn vaardigden kan gebruiken om ver te komen. Dat is ook iets wat ik ga doen, altijd een stapje extra zetten en genieten van het resultaat dat je hebt behaald met de mensen om je heen.

Ben jij ook helemaal enthousiast geworden door het verhaal van Yentl? Ga dan snel naar www.eurocollege.nl voor meer informatie over de school en de opleidingen. Vergeet je daar ook niet gelijk in te schrijven voor een open dag zodat jij kan ervaren hoe het is om op het EuroCollege te studeren!