TKMST | Je studentenkamer opvrolijken met kerstdecoratie

Je studentenkamer opvrolijken met kerstdecoratie

Kerst staat weer voor de deur! Ook in je studentenkamer of studio is het leuk om aan kerstdecoratie te denken, om tijdens de feestdagen en de periode eromheen van alle vrolijkheid te genieten. Hoewel je misschien maar weinig ruimte hebt in je kleine studentenkamer, kun je meer dan je denkt! Wat zijn leuke ideeën voor kerstversieringen in een studentenkamer? We delen onze tips.

 

Bijzondere kerstverlichting van Twinkly

Kerstlampjes vormen toch wel dé ultieme vorm van feestdecoratie. Lichtjes maken je kamer of studio enorm sfeervol! Hoewel je voor eenvoudige kerstverlichting kunt kiezen, is het een leukere optie om volledig uit te pakken met de kerstverlichting. Kies voor Twinkly kerstverlichting: deze verlichting is een innovatie in LED land. De verlichting kent namelijk geavanceerde lampjes, waar je veel mee kunt. Bedien de Twinkly lampjes met een app op je telefoon – de LED lampjes kun je in alle kleuren van de regenboog instellen. Wat een spektakel! Kies je favoriete kleuren uit, of denk zelfs aan een patroon of effect, beschikbaar via de app. Of je nu gaat studeren, dineren, gamen of luieren op bed: je kunt steeds weer een ander type verlichting instellen. Van een klassieke kerst look tot een creatieve samenstelling van kleuren. Dat verveelt dus nooit!

 

Je kunt de lampjes op verschillende manieren decoreren. Heb je een kleine kerstboom in je studentenkamer staan? Hang hier dan een Twinkly lichtsnoer in op. Al is het ook al sfeervol om een lichtslinger aan je muur te bevestigen, boven je bed of je bureau bijvoorbeeld. Wil je een lange lichtstrook creëren? De lichtsnoeren zijn aan elkaar te koppelen, om samen een nog grotere lichtbron te vormen. Wil je verlichting aan je raam ophangen? Denk dan aan ijspegelverlichting of een guirlande. Met een gerust hart kun je de lampjes lang laten branden: ze zijn enorm energiezuinig. Dit betekent ook nog eens dat ze lang meegaan!

 

Kerstboom in een studentenkamer of studio

We noemden het hierboven al kort, maar we willen er meer tips over kwijt: de kerstboom in de studentenkamer! Hoogstwaarschijnlijk past het simpelweg niet in je kamer om een grote boom neer te zetten, maar dat is ook eigenlijk helemaal niet nodig. Een klein boompje staat namelijk net zo gezellig, zeker aangezien dit beter bij de ruimte past. En je kunt een kleine kerstboom ook nog eens eenvoudig vervoeren op je fiets – wel zo praktisch natuurlijk. Ga in een tuincentrum op zoek naar een passend kerstboompje, of haal een kunstkerstboom in huis. Nu nog een leuke pot of mand om ‘m in te plaatsen, en je kerstboom is ready. Waar je de boom kunt neerzetten? Op een krukje naast je bureau bijvoorbeeld. Of in de vensterbank, mocht dat passen. Wellicht kun je ‘m zelfs kwijt op je nachtkastje, op je bijzettafel of in een hoek van je bureau. Er is misschien even wat creativiteit voor nodig, maar daarna staat die boom mooi te shinen.

 

Er zijn tevens kleine figuurtjes of beeldjes in de vorm van een kerstboom te vinden: van vilt of porselein bijvoorbeeld. Dit neemt nauwelijks plek in beslag. Of ga buiten op zoek naar een dennenappel, die je groen schildert – met een beetje fantasie lijkt dit tevens op een klein boompje. Heb je eigenlijk echt geen hoekje of plekje meer over in je kamer? Dan is het nog een idee om een kerstboom aan je muur te maken. Hang bijvoorbeeld wat kersttakken onder elkaar op, in de vorm van een kerstboom. Nog een eenvoudiger plan? Maak dit idee met tape. Je hebt vast nog wel ergens een rolletje washi-tape liggen. Ook kun je hier wat kerstverlichting bij hangen, voor een extra gezellige look.

 

Kerstballen en kerstornamenten in jouw smaak

Wat er nu zo leuk is aan op jezelf wonen? Je mag je interieur helemaal naar eigen smaak inrichten! Ook met de kerstversieringen kun je wat dat betreft lekker uitpakken. Zo vind je de kerstdecoratie bij je ouders thuis misschien wel wat ouderwets, simpel of saai. In je kamer of studio kun je dat anders doen! Ga op zoek naar kerstballen en kerstornamenten die jij mooi vindt.

 

Wist je bijvoorbeeld al dat er veel moderne kerstversieringen bestaan? We denken meteen aan kerstornamenten met een trendy thema: telefoons, wijnflesjes, stapels boeken, tosti’s, wafels en popcorn, hier zijn allemaal decoratiestukken van te vinden. Dat staat grappig in je kerstboompje of gewoon aan de wand!

 

Minimalistische en kleine kerstversieringen

Tot slot nog een algemene tip: ga op zoek naar minimalistische, kleine kerstversieringen. Als je echt een keer de tijd neemt om mooie dingen te vinden, is er meer dan genoeg om uit te kiezen! Van kleine kerstmannetjes tot subtiele winterse stukjes – dit past goed in de ruimte die je tot je beschikking hebt.

 

In plaats van een kerstboom kun je ook alleen wat kersttakken in je kamer zetten, om ruimte te besparen en toch dat kerstgevoel te omarmen. Plaats wat kersttakken in een kleine vaas: ook dat volstaat. Dit staat leuk op je tafeltje, bijvoorbeeld als je een kerstdiner organiseert thuis. Steek wat vaker kaarsjes aan, in kerstkleuren zoals rood en groen. Of hang enkel kerstlampjes op. Alle details zorgen al voor een feestelijke sfeer in je kamer!