TKMST | Kies eens voor een outdoor vakantie

Kies eens voor een outdoor vakantie

Ben je het binnen zitten ook zo zat? Nu het bijna vakantie is, kun je niet wachten om erop uit te gaan. Languit op een strand liggen, kan altijd nog. Kies eens voor een actieve vakantie. Een outdoor vakantie. 

Als student zit je in deze onzeker tijd ofwel veelvuldig op je kamer, wel of niet in een studentenhuis, of je bent bij je ouders thuis. Je bent gewoon heel veel binnen, zeker als je flink aan het studeren bent. Je sport misschien af en toe even buiten, fietst eens naar een supermarkt, maar het werkelijke studentenleven leef je momenteel niet. Dat is jammer, maar het zijn nu eenmaal de gevolgen van alle mogelijke corona-maatregelen. Als straks de touwtjes langzaam weer gaan vieren, zal de behoefte groot zijn om er op uit te gaan. Heb je wel eens aan een heuse outdoor vakantie gedacht? De Fjallraven rugzak om en wegwezen! Of je dan kiest voor een buitenlandvakantie of een vakantie in eigen land, maakt niet uit. Een echte outdoor-vakantie geeft je gewoon een flinke hoeveelheid frisse buitenlucht. 

Dagelijks in de natuur zijn, wie wil dat nou niet?

Een outdoor vakantie staat voor lekker actief bezig zijn. Nu we zo lang thuis hebben gezeten, kunnen we dat wel gebruiken. Wandelen, hiken, fietsen, raften, surfen, zeilen en ga zo maar door. Je krijgt een boost aan frisse lucht en energie, en je bent dagelijks in de natuur. Wie wil dat nu niet? Je kunt het natuurlijk prima afwisselen met een strandvakantie. De ene dag vul je je Fjallraven met zonnebrand, een goed boek en een handdoekje. De andere dag met een flesje water, energiereep en extra regenjas. Die eerste dag lig je lekker luierend op het strand, die andere dag wandel je kilometers langs de rivier of de bergen in, om maar twee voorbeelden te noemen. Ideaal! Je rust uit en bent actief. 

Waarom we hier Fjällraven noemen is omdat dit merk een ode is aan die natuur en dat outdoor leven. Ontstaan in de jaren zeventig met onder meer het creëren van de klassieker de Fjallraven Kanken, doet dit merk een werkelijk duit in het zakje om die natuur te behouden. Een deel van de opbrengst van de rugzakken wordt namelijk besteed aan projecten die zorgen voor natuurbehoud. Dan ligt het voor de hand dat je daarvoor kiest, toch?