TKMST | Na drie dagen had Felice een kamer in Sydney

Na drie dagen had Felice een kamer in Sydney

Ga je in het buitenland studeren, moet je nadenken over waar je gaat wonen. Wil je op campus wonen, regel je dat vaak via de universiteit. Als dit niet kan of je wilt het niet moet je het zelf organiseren. Felice (22) ging eerste tien dagen in een hostel. “Vooral mijn ouders vonden dat spannend.”

Stress van mijn ouders
“Verschillende mensen die eerder in Australië woonden, adviseerde me om pas bij aankomst in Sydney op zoek te gaan naar een huis. Vooral mijn ouders vonden dit spannend; zij wilden dat ik vanuit Nederland iets zou zoeken. ‘Wat als je nog geen huis hebt als de colleges beginnen?’ Ik begreep hun stress, maar door de verhalen van anderen had ik er wel vertrouwen in. Daarom heb ik voor de eerste tien dagen een hostel geboekt in het centrum van Sydney.”

Jetlag sloeg toe
“Na een reis van bijna dertig uur kwam ik om 6:00 uur ‘s ochtends aan in Sydney. Het was hartje winter, maar nog steeds aangenaam. Ik had bijna niet geslapen in het vliegtuig, dus wilde het liefste meteen mijn bed in. Helaas kon ik pas om 14:00 uur op mijn kamer. Daarom ging ik met een Duitse jongen die ook aan het wachten was de stad verkennen. Na de Harbour Bridge en het Opera house sloeg de jetlag toe en zijn we teruggegaan naar het hostel.”

Snel contact
“Ik zou de eerste twee dagen alleen zijn. Daarna kwam een meisje uit Nederland aan. We hadden gemeenschappelijke vrienden en daardoor al een tijdje contact via whatsapp. Ik raakte op een van die avonden in de keuken in gesprek met twee Engelse meisjes. Uiteindelijk heb ik een aantal keer leuke dingen met hen gedaan. Het verbaasde me hoe snel je met mensen in contact komt in een hostel.”

Gewoon gaan zoeken naar een huis
“Samen met mijn Nederlandse vriendinnetje, ging ik opzoek naar een huis. We hadden veel tips gekregen, maar vonden het toch lastig hoe we het moesten aanpakken. De beste tip die ik kan geven is: gewoon doen. Reageer op advertenties en ga langs bij huizen. Er worden veel kamers aangeboden via Facebookgroepen en via sites die vergelijkbaar zijn met kamernet in Nederland (gumtree.com.au/ flatmates.au). Wij hebben eerst verschillende wijken in Sydney bezocht, en daarna besloten dat we in Bondi aan het strand wilde wonen.”

Bondi Beach
“Bondi Beach is bijna twee uur reizen van onze universiteit, maar we gingen er toch voor. We hadden allebei een eigen kamer in een shared house. Dat was precies wat we zochten. Het was fijn om samen naar een huis te zoeken en om uiteindelijk samen te wonen.”

Feestjes meegepakt
“Terugkijkend op de eerste week in het hostel, zie ik dat als een vakantieweek. Alles was nieuw en we zaten in een hostel met voornamelijk rondreizende backpackers. We hebben wat feestjes meegepakt en rustig kunnen wennen aan het Australische leventje. Uiteindelijk hebben we maar drie dagen gezocht naar een huis. Het ging dus net zo makkelijk als mensen mij vooraf hadden verteld.”