TKMST | Sparen in het nieuwe jaar! Wat is jouw goede voornemen?

Sparen in het nieuwe jaar! Wat is jouw goede voornemen?

Iedereen heeft ze wel, goede voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien is een van jouw voornemens om meer te sporten of meer te sparen in het nieuwe jaar. Omdat het als student al moeilijk genoeg is om financieel rond te komen en daarnaast nog te sparen hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet.

Waar gaat jouw geld aan op?
Het klinkt misschien heel logisch, maar een goed begin is duidelijkheid te creëren voor jezelf. Waar gaat je geld naar toe en waar komt het vandaan? Ook kleine uitgaven, als een kop koffie op het station of een broodje in de kantine. Kijk waar je kleine dingen in je routine-uitgaven kunt schrappen door bijvoorbeeld zelf iets mee te nemen van thuis.

Verkoop oude spullen
Kijk eens rond in je huis naar welke spullen je nog echt gebruikt en naar welke kleren je nog draagt. Kijk naar schoenen, of oude schoolboeken. Wat heb je nog nodig en wat kan op websites als Vinted en Marktplaats. Soms levert dit best nog wat op.

Spaar je wisselgeld op  
Het lijkt misschien niet zo, maar na een tijdje kan het opzij leggen van je wisselgeld winst opleveren. Zet een potje in de keuken of je woonkamer en doe er je resterende muntjes in. Ook handig als je een keer contant geld nodig hebt voor uitgaan of even snel een boodschap.

Stel jezelf een doel
Stel jezelf een doel om na een half jaar een bepaald bedrag gespaard te hebben. Hang het getal op in je kamer en motiveer jezelf. Wanneer je je doel elke dag ziet wordt het makkelijker om ernaartoe te werken.

Zoek naar goede deals
Het kost wat tijd, maar koopjes jagen kan veel geld besparen. Kijk elke week online wat er in de aanbieding is. Zowel voor boodschappen, als voor kleding, make-up en gadgets. Met de app ‘Hiiper’ kan je met een swipe zien welke supermarkt het goedkoopste is. Ook zie je gelijk hoeveel je hebt bespaard, wel zo leuk!

Voer een cash-only dag in
Nu we contactloos kunnen pinnen vliegt het geld snel van je bankrekening af. Daag jezelf uit en pin aan het begin van de week een bepaald bedrag waar je de hele week mee moet doen. Zo word je bewuster van elke aankoop.