TKMST | Studeren en digital marketing

Studeren en digital marketing

Voordat u de studie zou aangaan, dacht u vast dat digitale marketing gewoon grappige posts op sociale media zoals Facebook plaatsen is. Maar na een semester van het leren van verschillende digitale marketing tools ontdekt u dat het meer is dan dat. 

Ten eerste helpt online marketing u uw doelgroep te vertellen over uw bestaan. In het verleden, toen internet nog niet zo populair was waren mensen beperkter door de bron van informatie waartoe ze toegang hadden. De meesten van hen kregen informatie uit kranten, tijdschriften, radio of tv's. Tegenwoordig is alles echter veranderd door het internet. Met behulp van internet heeft iedereen toegang tot een onbeperkte hoeveelheid informatie wereldwijd. De juiste online strategie helpt tot het bereiken van de doelgroep. 

Ten tweede helpt digitale marketing u om uw doelgroep te begrijpen. In het verleden waren de behoeften van de consument monotoon en gemakkelijk te voorspellen. Destijds besteden bedrijven nauwelijks aandacht aan de behoeften van de consument, aangezien een goed product voor zichzelf sprak, wat natuurlijk nog steeds het geval is. MAAR! Internet biedt de klant echter niet alleen de kans om te begrijpen wat ze leuk vinden, maar ook keuzes om in hun behoeften te voorzien. Als u dus niet aan de behoeften van de consument kunt voldoen, bent u geen serieuze marktspeler. U als toekomstige online marketeer werkzaam bij een online marketing bureau kan voor ieder bedrijf die hierin geïnteresseerd is de online marketing uitbesteden.

Digitale marketing biedt daarentegen verschillende tools om de bovenstaande twee problemen op te lossen, aanwezigheid bij consumenten te vergroten en gedachten van consumenten openbaar te maken via SEO, sociale media zoals Facebook, blogs, e-mail enzovoort.

Wat helpt linkbuilding hierbij? 

Op het gebied van zoekmachineoptimalisatie beschrijft linkbuilding acties die gericht zijn op het verhogen van het aantal en de kwaliteit van inkomende links naar de webpagina met als doel de zoekmachine rankings van die pagina of website te verhogen, aldus wikipedia. 

Als een organisatie de online marketing door een externe partij wil laten uitvoeren kan het de linkbuilding uitbesteden door bijvoorbeeld u als net afgestudeerde online marketing student.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Website dynamisch maken en houden

Door op een website op verschillende plaatsen sterke zoekwoorden te plaatsen wordt een hogere ranking in Google bereikt. De tijden zijn veranderd: meer content van hogere kwaliteit is een must om de klant aan te blijven trekken.

Wees actief op social media

Met behulp van een social media kalender wordt er overzicht gecreëerd waar en wanneer social media ingezet gaat worden. Social media is een geweldige manier om de online zichtbaarheid te vergroten, potentiële klanten aan te spreken en uiteindelijk klanten te winnen.

E-mail marketing

E-mailmarketing wordt misschien gezien als iets uit het verleden, maar dat is het zeker niet. Met behulp van een grote mailinglijst, kan dit een stimulans zijn voor andere bedrijven om met u samen te werken.

Online marketing is eigenlijk niets meer dan het bestuderen, begrijpen, leren kennen en bekend worden met de markt waarop gedoeld wordt.